Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:9.3.2013 Ročník (obor):3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:9.3.2013 Ročník (obor):3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový."— Transkript prezentace:

1 Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:9.3.2013 Ročník (obor):3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění výrobních postupů ovocných specialit. Šablona číslo materiálu: III/2-25 III/2-25-16 Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026

2 O VOCNÉ SPECIALITY http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Fried_bana na.jpg?uselang=cs Autor: Ranveig

3 P LNĚNÉ POMERANČE Výrobní postup omyté pomeranče rozpůlíme, vykrojíme z nich dužinu a nakrájíme na kousky přidáme nakrájený banán, jahody a pokropíme likérem vmícháme žloutkovou smetanu (vychlazený ZŽK opatrně smísíme se šlehačkovou náplní v poměru 1 : 1) připravenou hmotu vložíme zpět do vyhloubených pomerančů vrch ozdobíme šlehačkou a dílkem pomeranče

4 H OŘÍCÍ JABLKA Výrobní postup oloupaná, jádřinců zbavená jablka krátce blanšírujeme ve sladkém nálevu po vychladnutí naplníme rýžovou kaší ochucenou vanilkou před podáváním pokryjeme bílkovým krémem lehce poprášíme moučkovým cukrem a dáme zapéct nakonec na vrch položíme kostku cukru navlhčenou koňakem a zapálíme podáváme hořící

5 JAHODOVÝ JABLKA Výrobní postup menší, oloupaná jádřinců zbavená jablka blanšírujeme ve sladkém nálevu po vychladnutí prostor po jádřinci vyplníme jahodami, které rozmačkáme a prosypeme moučkovým cukrem takto upravená jablka položíme na piškotový koláček a celé přestříkáme šlehačkou náplní povrch ozdobíme celou jahodu potřenou agarem

6 B ANÁN SE ŠLEHAČKOU Výrobní postup oloupaný banán položíme na talíř a přelijeme studeným vanilkovým přelivem ozdobíme šlehačkou Vanilkový přeliv – mléko, cukr, krémový prášek, žloutky a vanilkový lusk šleháme ve vodní lázni. Poté přecedíme a vychladíme.

7 PAŘÍŽSKÝ BANÁN Výrobní postup oloupaný banán položíme na talířek poté přelijeme kakaovou polevou nakonec ozdobíme pařížskou šlehačkou můžeme také potahovat v CKP a dle potřeby ozdobíme

8 ZÁPIS Ovocné speciality Plněné pomeranče Hořící jablka Jahodová jablka Banán se šlehačkou Pařížský banán

9 P OUŽITÉ ZDROJE http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Fried_banana.jp g?uselang=cs Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, 2001. ISBN 80-86073-87-4.


Stáhnout ppt "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:9.3.2013 Ročník (obor):3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový."

Podobné prezentace


Reklamy Google