Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_FYZ_RO_02 Digitální učební materiál Sada: Molekulová fyzika a termika.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_FYZ_RO_02 Digitální učební materiál Sada: Molekulová fyzika a termika."— Transkript prezentace:

1 Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_FYZ_RO_02 Digitální učební materiál Sada: Molekulová fyzika a termika Téma: Střední kvadratická rychlost Teplota plynu Autor: Mgr. Jan Rosecký Předmět: Fyzika Ročník:2. ročník VG Využití: Prezentace určena k výkladu látky z molekulové fyziky a termiky na gymnáziu. Anotace:Prezentace se skládá z úvodního opakování, vyvození látky k tématům střední kvadratická rychlost a teplota plynu a závěrečného shrnutí (procvičení učiva). Šedé texty a grafy jsou při výkladu na interaktivní tabuli dopisovány a dokreslovány. Před použitím prezentace je doporučeno je smazat.

2 Molekulová fyzika a termika Střední kvadratická rychlost Teplota plynu Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě

3

4

5 Obr. 1

6

7

8

9

10 Otázky Co je střední kvadratická rychlost molekul plynu? Jakou má střední kvadratická rychlost molekul plynu řádově hodnotu pro běžné podmínky? Jak závisí kinetická energie molekul plynu na teplotě? Jak závisí střední kvadratická rychlost molekul plynu na teplotě? Mají ve směsi plynů všechny plyny stejnou střední kvadratickou rychlost? Který ji má největší? Mají ve směsi plynů všechny plyny stejnou střední kinetickou energii? Který ji má největší?

11 Zdroje Obr. 1: Soubor:Boltzmann-Ludwig.jpg [online]. Wikipedie: Otevřená ecyklopedie, 2006 [cit. 2012-10-01]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Boltzmann-Ludwig.jpg volné dílo


Stáhnout ppt "Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_FYZ_RO_02 Digitální učební materiál Sada: Molekulová fyzika a termika."

Podobné prezentace


Reklamy Google