Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Práce a energie ve sportu Miroslava Maňásková. Práce a energie při skoku do výšky: musí vykonat práci na své zvednutí před výskokem si energii uskladní.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Práce a energie ve sportu Miroslava Maňásková. Práce a energie při skoku do výšky: musí vykonat práci na své zvednutí před výskokem si energii uskladní."— Transkript prezentace:

1 Práce a energie ve sportu Miroslava Maňásková

2 Práce a energie při skoku do výšky: musí vykonat práci na své zvednutí před výskokem si energii uskladní ve své pohybové energii při skoku koná práci a přitom mění svou pohybovou energii na polohovou SKOKAN DO VÝŠKY:

3 Při různých sportech urči: Na co potřebuje sportovec práci?? V jaké formě energie si "uskladní" práci před výkonem?? Mění se tato energie při výkonu na jiné formy energie?? FOTBALISTA PŘED VÝKOPEM:

4 Při různých sportech urči: Na co potřebuje sportovec práci?? V jaké formě energie si "uskladní" práci před výkonem?? Mění se tato energie při výkonu na jiné formy energie?? GYMNASTA NA HRAZDĚ:

5 Při různých sportech urči: Na co potřebuje sportovec práci?? V jaké formě energie si "uskladní" práci před výkonem?? Mění se tato energie při výkonu na jiné formy energie?? LUKOSTŘELEC:

6 Při různých sportech urči: Na co potřebuje sportovec práci?? V jaké formě energie si "uskladní" práci před výkonem?? Mění se tato energie při výkonu na jiné formy energie?? SKOKAN NA LYŽÍCH:

7 Při různých sportech urči: Na co potřebuje sportovec práci?? V jaké formě energie si "uskladní" práci před výkonem?? Mění se tato energie při výkonu na jiné formy energie?? ATLET PŘI VRHU KOULÍ:

8 Při různých sportech urči: Na co potřebuje sportovec práci?? V jaké formě energie si "uskladní" práci před výkonem?? Mění se tato energie při výkonu na jiné formy energie?? SKOKAN DO VÝŠKY:

9 PROJEKT 1) Na co potřebuje sportovec práci? 2) V jaké formě energie si "uskladní" práci před výkonem? 3) Mění se tato energie při výkonu na jiné formy energie? Najdi jiné sporty, ve kterých dochází k přeměnám energie. Sepiš, kdy se koná práce a jaké druhy energie znáš. Pro každý sport urči:

10 Příklad zpracování: PŘEMĚNY ENERGIE Skokan o tyči: - musí vykonat práci na své zvednutí - před výskokem si energii uskladní ve své pohybové energii - při skoku mění svou pohybovou energii na polohovou Druhy energie: - pohybová -........ - polohová -......... Práce:..........


Stáhnout ppt "Práce a energie ve sportu Miroslava Maňásková. Práce a energie při skoku do výšky: musí vykonat práci na své zvednutí před výskokem si energii uskladní."

Podobné prezentace


Reklamy Google