Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autotrofní organizmy, nejstarší organizmy s fotosyntézou rostlinného typu. Některé produkují toxiny, které způsobují alergie, ekzémy. Často váží plynný.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autotrofní organizmy, nejstarší organizmy s fotosyntézou rostlinného typu. Některé produkují toxiny, které způsobují alergie, ekzémy. Často váží plynný."— Transkript prezentace:

1

2 Autotrofní organizmy, nejstarší organizmy s fotosyntézou rostlinného typu. Některé produkují toxiny, které způsobují alergie, ekzémy. Často váží plynný dusík, který redukují na amonné soli. Buňka sinic může být velká do 10 µm.

3 okem pod mikroskopem

4 Fytoplankton

5 U koupajícího se člověka, podle toho, jak je citlivý a jak dlouho ve vodě pobývá, se mohou objevit vyrážky, zarudlé oči, rýma. Alergické reakce mohou vyvolat i některé řasy. Sinice také mohou produkovat různé toxiny (jedovaté látky). Podle toho, kolik a jakých toxinů se do těla dostane, se liší i projevy: od lehké akutní otravy projevující se střevními a žaludečními potížemi, přes bolesti hlavy, až po vážnější jaterní problémy.

6 Již při pohledu na vodní nádrž byste si měli všimnout, zda nejsou na hladině olejové skvrny, zda voda nezapáchá, má nepřirozenou barvu a je zakalená.


Stáhnout ppt "Autotrofní organizmy, nejstarší organizmy s fotosyntézou rostlinného typu. Některé produkují toxiny, které způsobují alergie, ekzémy. Často váží plynný."

Podobné prezentace


Reklamy Google