Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilEliáš Moravec
1
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0922 Obor vzdělávání: 29-51-E/02 potravinářské práce (ŠVP pečivář-cukrovinkář) 1. - 2. ročník Tematická oblast: Výroba těst a náplní Název sady DUM: Těsta a náplně Kód: VY_32_INOVACE_02_G2_16 Autor: Mgr. Hana Kolumberská Datum tvorby: březen 2013 Anotace: Roládové pláty – suroviny, technologický postup přípravy, finální vzhled.
2
Roládové pláty -cukr krupice -hladká mouka -vejce -citropasta -vanilín
3
Roládové pláty -vejce rozdělíme na bílky a žloutky -žloutky vyšleháme s 1/3 cukru, citropastou a vanilínem -z bílků a 2/3 cukru vyšleháme tuhý sníh -do žloutku jemně zamícháme sníh -postupně přidáváme mouku a zamícháme -pláty pečeme na pečícím papíře -trouba je vyhřátá na 220°C -doba pečení je 5-7minut
4
Roládové pláty -po upečení necháme chvíli vypařit pak obrátíme plát na pomoučněnou plochu - zabráníme tak ztuhnutí plátu -pláty používáme na přípravu rolád a řezu
5
Roládové pláty
6
Použité zdroje Pulpánová, A.,Cukrářská technologie.1. vyd. Olomouc: FIN spol. s. r. o.,1993. 278 s. ISBN 80-85572-54-0 Fotografie: Mgr. Hana Kolumberská Metodika: Tento DUM lze využít pro teoretické i praktické vyučování, jak při seznamování se s novým tématem, tak při jeho procvičování nebo opakování. Prezentace je nastavena tak, že vyučující potvrzuje jednotlivé kroky a může tedy doplnit vhodný komentář nebo praktické předvedení.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.