Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Štědrovečerní večeře.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Štědrovečerní večeře."— Transkript prezentace:

1 Štědrovečerní večeře

2 Rybí polévka: Postup: Ingredience:
2 kapří hlavy, jikry, mlíčí | 2 mrkve | 1 petržel | 1/4 celeru | 1 cibuli | 1 sáček MAGGI Hrachové polévky | 1 lžička MAGGI tekutého koření | 1 špetka strouhaného muškátového oříšku | 2 špetky soli | 1 špetka pepře | 2 lžíce oleje Kapří hlavy, vnitřnosti nebo i rybí ploutve dáme vařit do osolené vody s oloupanou cibulí vcelku. Připravíme si zeleninu - lze použít mraženou (třeba i z hráškem). Obereme maso z uvařených hlav a s vnitřnostmi nakrájíme. Na oleji opražíme zeleninu, zalijeme vodou a povaříme téměř doměkka. MAGGI Hrachovou polévku rozmícháme ve studené vodě a vlijeme. Dovaříme. Přidáme maso, vnitřnosti, ochutíme MAGGI Tekutým kořením, špetkou strouhaného muškátového oříšku (nesmíme na něj zapomenout), pepřem a dosolíme dle chuti.

3 Kapr smažený: Ingredience: Postup:
              1 kapr, naporcujte 2 citróny 2 vejce 2 lžíce mléka strouhanka olej sůl Naporcovaného a kostí zbaveného kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme alespoň 20 minut odležet v chladu. Před smažením kapra jemně poprášíme moukou, namočíme v rozšlehaných vejcích s mlékem a obalíme v prosáté strouhance. Kousky kapra smažíme pomalu ve větší dávce tuku, aby se ryba dostatečně propekla (zvlášť když jsou kousky kapra hruběji nakrájené). Smažené porce kapra necháme okapat na ubrousku, poté je ozdobíme plátkem citrónu a podáváme s bramborovým salátem, brambory nebo s bramborovou kaší.

4 Bramborový salát: Postup: Ingredience:
Brambory uvaříme den předem. Plný čtyřlitrový hrnec. Mírně vychladlé je na vidličce oloupeme a úplně vychladlé je přes kolečko překrojíme. Ukládáme je do velké zadělávací mísy, kam postupně přidáváme ostatní přísady. Cibuli nakrájíme a spaříme octovou vodou. Sterilované okurky nadrobno nakrájíme. Sterilovaný hrášek. Kořenovou zeleninu oloupeme, nahrubo nastrouháme a podsmahneme na másle (což dodá salátu zlatavou barvu). Vše přidáme k bramborám. Vzhledem k tomu, že každý má rád jinou variantu, tak v této fázi salát důkladně zamícháme a rozdělíme např. na tři části. Poté postupně přidáváme do dvou částí natvrdo uvařená vejce překrojená přes kolečko, a dochutíme majonézou a tatarkou. Každý člen rodiny si pak svůj salát upraví dle chuti například pepřem, olivami, olovovým olejem, dalši majonézou nebo tatarkou, zbylou cibulkou nebo zálivkou z cibulky. Pro štíhlou línii můžeme majonézu a tatarku nahradit sójovou tatarkou a majonézou. Po důkladném zamíchání je nutno pečlivě hodnotit a ochutnávat. Až v případě, že chutě všech druhů salátů jsou ideální a harmonické, necháme salát v chladnu uležet. 4 l brambor (plný 4 litrový hrnec) | 4 drobně nakrájené cibule | 1 dcl octa | 200 g másla, olovového oleje | 1 velký celer | 6 velkých mrkví | 4 velké petržele | 1 konzerva sterilovaného hrášku | 8 větších sterilovaných okurek | 12 natvrdo uvařených vajec | 1 majonéza | 1 tatarka

5 Linecké cukroví: Postup: Ingredience:
Zpracujeme všechny přísady,těsto necháme v chladnu uležet.Potom rozválíme,vykrajujeme kolečka a pečeme.Upečená kolečka slepujeme rybízovým džemem.Necháme uležet.Tento základní recept můžeme různě obměňovat(kolečka spojit falešnou ořechovou nádivkou,navrch dát rumovou či kávovou polevu,ozdobit sojovým oříškem nebo rozinkou apod.). 30 dkg hladké mouky, 10 dkg cukru, 12 dkg tuku Ceres,trochu vody,vanilkový cukr


Stáhnout ppt "Štědrovečerní večeře."

Podobné prezentace


Reklamy Google