Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Práce při montáži Ročník:2. Datum vytvoření:prosinec.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Práce při montáži Ročník:2. Datum vytvoření:prosinec."— Transkript prezentace:

1 Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Práce při montáži Ročník:2. Datum vytvoření:prosinec 2014 Název:VY_32_INOVACE_14.2.06.STR Anotace: Montáže a opravy, práce při montáži, činnosti při montáži. Metodický pokyn: Učební materiál slouží jako inovativní prezentační doplněk pro výuku odborného tématu s využitím aktivizujících možností multimediálních prostředků (dataprojektor, popř. interaktivní tabule). Závěrečné kontrolní otázky zvyšují interaktivitu výuky a podporují samostatné myšlení žáků. Ve spojení s webovými stránkami školy může být prezentace využívána i k samostudiu a pro distanční formu vzdělávání.

2 Struktura montážních činností Montážní činnosti strojírenských výrobků rozdělujeme do několika skupin: Přípravné činnosti Příprava pracoviště, přípravků, pomůcek, nářadí, upevnění základních součástí.

3 Struktura montážních činností Přizpůsobovací činnosti Úprava ploch, tvaru a rozměru, třídění, výběr, vyvažování rotačních součástí, značkování součástí, zajištění přesnosti budoucího spojení součástí.

4 Spojovací činnosti Šroubování, lisování, nýtování, svařování, pájení, lepení, zalemování, skolíkování, narážení apod. Struktura montážních činností

5 Manipulační činnosti Nasouvání a vysouvání, vkládání a vyjímání, ustavení a naklápění, upínání a odepínání, nakládání a vykládání, přemisťování.

6 Kontrolní činnosti Měření připojovacích rozměrů, zkoušení funkce. Kontrolní a zkušební práce spočívají v kontrole jakosti součásti, spojení, uložení, vůle, stability apod. Jde vesměs o velmi důležité pomocné operace, na nichž závisí dosažení požadované jakosti výrobků. Struktura montážních činností

7 Ostatní Konečná povrchová úprava (např. lakování) Konzervace Balení Příprava pro transport

8 KONTROLNÍ OTÁZKY – diskuse Druhy montážních činností Přípravné, přizpůsobovací, spojovací, manipulační, kontrolní a ostatní. Pojem kontrolní činnosti Měření připojovacích rozměrů, zkoušení funkce. Kontrolní a zkušební práce spočívají v kontrole jakosti součásti, spojení, uložení, vůle, stability apod. Jde vesměs o velmi důležité pomocné operace, na nichž závisí dosažení požadované jakosti výrobků.

9 Použité zdroje: ŘASA, Jaroslav, Václav HANĚK a Jindřich KAFKA. Strojírenská technologie 4: Návrhy nástrojů, přípravků a měřidel. Zásady montáže. 1. vyd. Praha: Scientia, 2003. ISBN 80-7183-284-7.


Stáhnout ppt "Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Práce při montáži Ročník:2. Datum vytvoření:prosinec."

Podobné prezentace


Reklamy Google