Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Čepování piva Stolničení, KC3.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Čepování piva Stolničení, KC3."— Transkript prezentace:

1 Čepování piva Stolničení, KC3

2 Cíl dnešní hodiny Seznámit se s různými způsoby čepování piva používanými v ČR Vyznat se v nejčastějších chybách při čepování

3 Čepování piva Různé pivovary doporučují různé způsoby čepování
Vliv na kvalitu pěny i piva.

4 Obecná zásady čepování piva
sklenice by měla být pod úhlem 45° pivo by mělo téct po stěně sklenice sklenice by měla mít teplotu piva a měla by být dobře umytá

5 http://www.stream.cz/peklonatali ri/804473-spatne-cepovani-piva
5:20

6 Jak správně načepovat pivo
Umýt sklenici, použít houbičku Opláchnout Vychladit na teplotu piva Vylít vodu Nechat odtéct trochu pěny Čepovat pod úhlem 45 °C

7 Způsoby čepování piva S čepicí (čepování na dvakrát nebo na třikrát)

8 Na hladinku (na jeden zátah)

9 Mlíko Čochtan Šnyt (košt)

10 http://www.stream.cz/peklonataliri/804442- cepovani-piva-pro-pokrocile

11 Otázky k videu 1. Který způsob čepování piva je v ČR nejrozšířenější?
2. U kterého piva bude sladší pěna? U piva s hladinkou nebo s čepicí? 3. Kolik piva je v „mlíku“? 4. Kolik piva je v „šnytu“? 5. Který způsob čepování zaručuje největší říz (nejvíc bublinek CO2)?

12 Chyby při čepování piva

13 Opakování

14 Pojmenujte

15

16 čochtan

17

18 mlíko

19

20 šnyt

21

22 S čepicí (na dvakrát, na třikrát)

23 Jaké znáte chyby při čepování piva?
Neumyté ve sklenici Přelévání piva Pohybování se sklenicí Špinavé Moc a nebo málo sklenice

24 Cíl dnešní hodiny Seznámit se s různými způsoby čepování piva používanými v ČR Vyznat se v nejčastějších chybách při čepování


Stáhnout ppt "Čepování piva Stolničení, KC3."

Podobné prezentace


Reklamy Google