Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilBohumila Lišková
1
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0922 Obor vzdělávání: 29-51-E/02 potravinářské práce (ŠVP pečivář-cukrovinkář) 1. - 2. ročník Tematická oblast: Výroba těst a náplní Název sady DUM: Těsta a náplně Kód: VY_32_INOVACE_02_G2_13 Autor: Mgr. Hana Kolumberská Datum tvorby: březen 2013 Anotace: Plněné černé dortíčky – suroviny, technologický postup přípravy, finální vzhled.
2
Plněné černé dortíčky -hladká mouka -cukr moučka -tuk -mleté ořechy -kakao -vejce
3
Plněné černé dortíčky -na plochu prosijeme přes síto hl.mouku a práš.cukr -přidáme vejce, tuk, mleté ořechy a kakao -vypracujeme hladké těsto -necháme 2 hodiny odpočinout v chladu -na pomoučněné ploše rozválíme na sílu 5 mm -vykrajujeme malá kolečka -pečeme na vymazaném plechu při teplotě 170°C -po upečení plníme vařeným máslovým krémem -povrch namáčíme v CKP a ozdobíme
4
Plněné černé dortíčky
5
Použité zdroje Pulpánová, A.,Cukrářská technologie.1. vyd. Olomouc: FIN spol. s. r. o.,1993. 278 s. ISBN 80-85572-54-0 Fotografie: Mgr. Hana Kolumberská Metodika: Tento DUM lze využít pro teoretické i praktické vyučování, jak při seznamování se s novým tématem, tak při jeho procvičování nebo opakování. Prezentace je nastavena tak, že vyučující potvrzuje jednotlivé kroky a může tedy doplnit vhodný komentář nebo praktické předvedení.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.