Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
First Lego League B.R.A.I.N. Team Liberec Kozí sýry
4
Jak nejlépe udržet sýr v nezávadném a kvalitním stavu? a) šokové mražení b) vakuum c) plátýnko OzzákHalinaGeňa B AC
5
Historie kozího sýra objeven neznámým kočovným Arabem sedlový vak naplněn mlékem – na zahnání žízně po několika hodinách jízdy – zjištěno – ve vaku – bílá tekutina a bílé chomáče = rozděleno na sýřeninu a syrovátku za pomoci - renninu, Slunce a cválajícímu pohybu koně obojí k jídlu a pití
6
Kozí mléko v medicíně proti všem nemocem rakovina nikdy neprokázána u kozy a žraloka prevence proti rakovině lék pro nervovou soustavu proti stresu, úzkosti a poruch koncentrace pro žaludek a střeva léčba kůže chrání před škodlivými vlivy životního prostředí
7
Vlastnosti sýrů výrobky ze sraženého mléka mléko musí mít dobrou sýřitelnost sýřitelnost - schopnost mléka srážet se syřidlem a tvořit sýřeninu vhodných vlastností čerstvé sýry a tvaroh zpracovány ihned po odkapávání pro výrobu se používá kozí, kravské a ovčí mléko
8
Uskladňování sýrů při teplotě od 4 °C do 8 °C zabránit přístupu kyslíku v neporušeném vakuovém obalu skladujeme je v jejich původním obalu nebo je zabalíme do hliníkové fólie nejlépe v hermeticky uzavřené nádobě
9
Škodí mikroorganismy viry: Salmonella, Staphylococcus Aureus, Yersinia, Listeria Monocytogenes škodlivé látky v mléku z kterého je sýr vyroben nedodržení testu mléka (kvůli zánětu) nevydesinfikování vemena
10
Spolupracovali s... Josef Pulíček Kozí farma Pěnčín Ing. Libuše Jakubíčková is.muni.cz/th/176312/fsps_b/Bakalarska_prace-text.doc dspace.knihovna.utb.cz/bitstream/handle/.../válková_2010_bp.pdf
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.