Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
TRŽNÍ ČÁSTI HOVĚZÍHO MASA
Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: tržní, části, hovězího,masa Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb, Dlouhá 6, Litoměřice
2
ZÁKLADNÍ TRŽNÍ ČÁSTI 2. Nízký roštěnec – oddělen o vysokého roštěnce
biologicky nejhodnější a kvalitnější, vyžaduje kratší technologickou úpravu 1. Svíčková –nejjakostnější část hovězího masa musí být zbavena loje a šlach, dělí se na palec, střed, špička, 2. Nízký roštěnec – oddělen o vysokého roštěnce 2
3
ZÁKLADNÍ TRŽNÍ ČÁSTI 3. Vysoký roštěnec (šus) - od krku je oddělen rovným řezem 4. kýta – skládá se z vrchní a spodní šál, překýtí (ořech), květová špička, kližka 3. 4.
4
ZÁKLADNÍ TRŽNÍ ČÁSTI 5. plec – kulatá, loupaná, velká plec
6. Hrudí – s žebrem nebo bez žebra 5. 6.
5
ZÁKLADNÍ TRŽNÍ ČÁSTI 7. Žebra 8. Bok bez / s kosti - pupek
9. Podplečí a krk bez kosti 7. 8. 9.
6
ZÁKLADNÍ TRŽNÍ ČÁSTI 10. Kližky 11. Husička
10.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.