Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace LÉTO Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace LÉTO Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání."— Transkript prezentace:

1 Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace LÉTO Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován Mgr. Kateřinou Různarovou Zdroj obrazového materiálu www.obrazky.czwww.obrazky.cz

2 LÉTO červen červenec srpen

3 21.červen – letní slunovrat  Červnové dny jsou nejdelší v roce, je začátek léta.  Ptáčci mají hnízda a ve všech hnízdech jsou různě zabarvená vajíčka. Nadešel čas vyvést mláďata. Také v lese mají zvířátka napilno - odshora až dolů je plno. Nikde nezůstalo volné místečko. Bydlí se na zemi i v zemi, na vodě i pod vodou, na stromech i ve stromech, v trávě a ve vzduchu.

4 SAMEC SAMICE MLÁDĚ

5 Sluníčko znamená LÉTO, dopiš k paprskům, co jiného symbolizuje léto

6  Doplň: Pole je plné zlatavého ž….ta, pšen…. ce a ovsa. V lese von…. modré bor….. vky a červené malin….. V zahradách a sadech dozrávaj…. jablka, hru….ky a třešn….. Zvonk…., kopret…. ny a hvozd…. ky rozkvetly na loukách. Slunce zář…. a hřeje. Nebe se obléklo do čern…..ch mrak…., blíž…. se bouřka s burácejíc…. mi hromy a d…. votvornými ble…. ky. A je tu velká kalu…. po dešt….. Les zač….. ná být pln….. hu….. Statný du…. se pln…. žalud….. Křek…. ý jahodový koláč von…. z chalu…...  Spoj, co k sobě patří plavatcyklistikabrusle běhatbrusleníkolo bruslitpotápěníplavky jezdit na koleplaváníploutve potápět seběháníbotasky  Napiš slova podřazená a nadřazená


Stáhnout ppt "Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace LÉTO Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání."

Podobné prezentace


Reklamy Google