Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MRAVENCI V KREDENCI Banjo Band Ivana Mládka. Mravenci v kredenci Mravenci v kredenci, to prý nemá být, žiju sám nechávám všechno živé žít. Lezou mi sem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MRAVENCI V KREDENCI Banjo Band Ivana Mládka. Mravenci v kredenci Mravenci v kredenci, to prý nemá být, žiju sám nechávám všechno živé žít. Lezou mi sem."— Transkript prezentace:

1 MRAVENCI V KREDENCI Banjo Band Ivana Mládka

2 Mravenci v kredenci Mravenci v kredenci, to prý nemá být, žiju sám nechávám všechno živé žít. Lezou mi sem zvenku, našli cukřenku, každý mlsá rád, tak bud’ jak bud’ dobrou chut’ přece nebudu lkát. Ants in the cupboard, they say this shouldn’t be I live alone and I let everything living live They crawl to me here from outside, they found the sugar bowl Everyone likes to (pilfer sweets?) ___________ bon appetit, all the same I’m not going to cry

3 Když z pílí k cíli spĕchají, řeknu si, kéž mi kousek nechají a kdyby kusadly ukradli vše co k žití mám, já s mravenci v kredenci nikdy nebudu sám. When from their cares to home they hurry I’ll tell myself, if only they would leave me a crumb, and when With their mandibles they’ve stolen all that I have for living, With ants in the cupboard I’ll never be alone.

4 Nová slova lezt: to creep, crawl zvenku: from outside cukřenka: sugar bowl, sugar shaker mlsát: to pilfer candy, sweets (?) přece: all the same, after all, surely lkát: to cry, weep píle: care (mravenčí píle: meticulous care, great diligence) k cíli: (to) home kéž: if only (?) kousek: crumb, scrap, piece kusadlo: mandible


Stáhnout ppt "MRAVENCI V KREDENCI Banjo Band Ivana Mládka. Mravenci v kredenci Mravenci v kredenci, to prý nemá být, žiju sám nechávám všechno živé žít. Lezou mi sem."

Podobné prezentace


Reklamy Google