Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
2
Jižní MORAVA Připraveno v roce 2008
3
Svatý kopeček
4
Plody jižní MORAVY
5
MIKULOV NA MORAVĚ Krajina Pálavských vrchů, vína a příjemných lidí. Je to město s dlouholetou vinařskou tradicí. Město kde se v letech 1955-1995 vyráběla známá mikulovská VENUŠE. Krajina Pálavských vrchů, vína a příjemných lidí. Je to město s dlouholetou vinařskou tradicí. Město kde se v letech 1955-1995 vyráběla známá mikulovská VENUŠE. Šumivé víno vyráběné klasickou metodou Kvašeno v lahvi
6
Několik pohledů na město
10
Nyní se vrátíme o několik roků zpátky a připomenem si zapomenutou dobu. Provedu Vás tehdejší výrobou šumivých vín v. šumivých vín v Mikulově. Píše se rok 1984
11
Mikulov na Moravě
12
Šumivé víno vzniká řádným kvašením vína v uzavřené lahvi. Přidané kvasinky rozkládají cukr na alkohol a oxid uhličitý. Ten se váže do vína a víno se tak stane šumivým.
13
Zde je víno určené jen pro výrobu sektu
14
Každá láhev se myje
15
Víno s přídavkem cukru a kvasinek se plní do lahví
16
Zde se uzavírá zátkou
17
Tady se zajišťuje zátka sponou
18
Lahve se ukládají do kvasírny asi na měsíc
19
Po vykvašení jsou lahve uloženy do sklepa. Tlak v lahvi je 6 at.
20
V sklepě při teplotě 12°C zraje víno několik měsíců
21
Na stojanech se setřásají kaly
22
Každý den se musí lahvemi otáčet
23
Kaly jsou setřeseny na zátce a víno musí ještě odpočívat
24
Odkalování vín je důležitá operace
25
Tlak vystřelí usazený kal z hrdla ven
26
Nyní se do vína přidává expediční likér
27
Do hrdla se vtlačí nová zátka
28
Zátka se zajistí sponou
29
Přidaný expediční likér se musí promíchat
30
Adjustace lahví se provádí jen ručně
31
Pohled do dílny
32
A to je ona mikulovská VENUŠE
33
Rok 1984
34
Rok 1995
35
K lidskému štěstí a k směvné pohodě patří protřený stůl, víno přátelé a hudba HOMÉR
36
Na zdraví!
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.