Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu:"— Transkript prezentace:

1 Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu: Inovace výuky v PrŠ Horní Česká Šablona - název/číslo: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáku středních škol Zpracoval: Mgr. Alena Vavroušková Předmět: Ruční práce a pracovní cvičení Název produktu: Květinový řetěz Číslo produktu: VY_52_INOVACE_01_31 Použito: 29.4.2014 Anotace: Žáci trénují práci s drobným materiálem (stříhání, navlékání).

2 Květinový řetěz

3 Dnes se pustíme do výroby květinových řetězů, kterými si můžeme vyzdobit okno v pokojíčku, ve třídě, … Budeme potřebovat: barevné papíry nůžky silnější nit + jehlu korálky bužírku nebo brčka tvrdý papír na šablonku

4 Pokud nezvládneme stříhat kytičky z barevného papíru bez předkreslení, uděláme si šablonky z tvrdého papíru, které si překreslíme na barevné papíry a potom si je vystřihneme. Na jeden řetěz budeme potřebovat asi 30 kytiček, proto je dobré pokud nám to půjde položit si 2 papíry na sebe a stříhat tak 2 kytičky najednou.

5 Dál si nastříháme brčka (nebo bužírku) na asi 1,5 cm dlouhé kousky a můžeme začít.

6 -Nejdřív si ustřihneme asi 1m nitě -Na jeden konec navlečeme korálku a zavážeme, a na druhý konec navlečeme nit. -A můžeme začít navlékat. -Začneme kytičkou (propíchneme ve středu a provlečeme až na korálku).

7 -Po kytičce navlečeme bužírku, potom další kytičku a bužírku,… -Střídavě navlékáme kytičky a bužírky na celou délku nitě.

8 Nezapomeňte střídat barvy kytiček, aby byl řetěz hezky barevný.

9 Když máme řetěz skoro hotový nesmíme zapomenout na poutko, aby bylo za co řetěz pověsit.

10 Zdroje: PowerPoint - barevná schémata - kliparty - kliparty Vlastní fotografie


Stáhnout ppt "Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google