Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:8.11.2012 Ročník (obor):1.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:8.11.2012 Ročník (obor):1.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží."— Transkript prezentace:

1 Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:8.11.2012 Ročník (obor):1.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění popisu křehkého těsta a jeho výroby. Šablona číslo materiálu: III/2-23 III/2-23-10 Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026

2 Křehké těsto http://commons.wikimedia.org/wiki/File:A_very_beautiful_Nectarine_Pie.jpg Author: Arnold Gatilao

3 Charakteristika díky surovinám, které křehké těsto obsahuje, patří mezi tzv. levnější druhy pevných tukových těst obsahuje méně tuku, více cukru a navíc se přidává voda a kypřidla má světle žlutou barvu bez tmavších nebo světlejších skvrn a teček těsto se musí nechat odležet, nejlépe do druhého dne odleželé je krátké a elastické při vyvalování v ploše i krajích nepraská

4 Suroviny Hmotnost v kg Mouka hladká 1,500 Cukr moučka 0,700 Margarín 0,500 Vejce 0,200 Sušené mléko 0,050 Voda 0,160 Kypřící prášek 0,020 Suroviny celkem 3,130 Ztráty-0,030 Hotové těsto 3,100

5 Výrobní postup Kypřící prášek Cukr moučka Prošlehání Vejce Sušené mléko Odležení Mouka hladká Zamíchání Homogenizace Prosátí Margarín

6 Zápis Křehké těsto Charakteristika: patří mezi tzv. levnější druhy pevných tukových těst obsahuje méně tuku, více cukru a navíc se přidává voda a kypřidla má světle žlutou barvu bez tmavších nebo světlejších skvrn a teček těsto se musí nechat odležet, nejlépe do druhého dne odleželé je krátké a elastické při vyvalování v ploše i krajích nepraská

7 Suroviny: mouka hladká, cukr moučka, margarín, vejce, sušené mléko, voda, kypřící prášek Výrobní postup: mouku, cukr a sušené mléko prosejeme a vložíme do šlehacího stroje přidáme tuk spolu s prošlehaným roztokem vajec, vody a kypřidla důkladně promícháme do stejnorodé konzistence hotové těsto necháme odležet do druhého dne

8 Použité zdroje http://commons.wikimedia.org/wiki/File:A_very_beautiful_Nect arine_Pie.jpghttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:A_very_beautiful_Nect arine_Pie.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:25-pie_ventholes.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pastry1.JPG Cukrářská výroba. Olomouc: FIN, 1993. ISBN 80-85572-54-0; Alena Půlpánová.


Stáhnout ppt "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:8.11.2012 Ročník (obor):1.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží."

Podobné prezentace


Reklamy Google