Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zpracoval: Jan Hrstka.  Nachází se na Pyrenejském poloostrov ě  Hlavní m ě sto: Lisabon  Jazyk: portugalština  Státní z ř ízení: Prezidentská republika.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zpracoval: Jan Hrstka.  Nachází se na Pyrenejském poloostrov ě  Hlavní m ě sto: Lisabon  Jazyk: portugalština  Státní z ř ízení: Prezidentská republika."— Transkript prezentace:

1 zpracoval: Jan Hrstka

2  Nachází se na Pyrenejském poloostrov ě  Hlavní m ě sto: Lisabon  Jazyk: portugalština  Státní z ř ízení: Prezidentská republika

3

4  A Portuguesa  byla slo ž ena v roce 1890  text Henrique Lopes de Mendonça  hudba Alfredo Keil www.youtube.com Do zbraně, do zbraně! Na zemi, na moři! Do zbraně, do zbraně! Bojovat za naši vlast! Proti dělům jít, pochodovat! Às armas, às armas! Sobre a terra sobre o mar, Às armas, às armas! Pela Pátria lutar Contra os canhões marchar, marchar!

5  Portugalská kytara 12 strun www.youtube.com

6 Bernardo Sassetti Dulce Pontes

7 José Vianna da Motta

8  vznik 19. stol  č esky „osud“  interpreti: Maria Severa Carlos Paredes Amália Rodrigues skupina Madredeus www.youtube.com Carlos Paredes

9  zdroje: portugalsko.net youtube.com wikipedia.cz


Stáhnout ppt "Zpracoval: Jan Hrstka.  Nachází se na Pyrenejském poloostrov ě  Hlavní m ě sto: Lisabon  Jazyk: portugalština  Státní z ř ízení: Prezidentská republika."

Podobné prezentace


Reklamy Google