Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Postup pro aktualizaci seznamu doporučené literatury a učitelů uvedených u předmětu ve studijní agendě STAG.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Postup pro aktualizaci seznamu doporučené literatury a učitelů uvedených u předmětu ve studijní agendě STAG."— Transkript prezentace:

1 Postup pro aktualizaci seznamu doporučené literatury a učitelů uvedených u předmětu ve studijní agendě STAG

2 Vstup do systému Přihlášení do nativního klienta (ikona STAG na ploše počítače) v roli sekretářka katedry. Vybrat menu Předměty a v něm odkaz Program předmětu.

3

4 Vyvolání předmětů katedry Zvolit zkratku přináležející katedry (tj. ústavu/kliniky), např. LBF (Ústav lékařské biofyziky), rok necháme „2013“ (tj. budeme editovat předměty pro akademický rok 2013/2014). Dotaz potvrdit klávesou F8.

5

6 Aktualizace doporučené literatury uvedené u předmětu Zvolíme odkaz Literatura. Jméno autora uvádíme ve formátu: „Příjmení, zkratka jména“. Zadejte pouze příjmení autora (nebo několik prvních písmen příjmení) a vyvolejte šipkou u pole „Autor“(nebo klávesou F9) dotaz, zda hledaná literatura už není v databance uvedena. V případě, že literatura je již v databance, vyberte tuto (nejlépe tu, která má uvedené i ISBN). Nově zadávanou literaturu je třeba uvádět včetně ISBN (z důvodu propojení na knihovnu). Jméno autora uvádíme ve formátu: „Příjmení, zkratka jména“. Již uvedené a uložené informace o knize z databanky nelze doplnit, lze je pouze zkopírovat jako nový záznam, doplnit a uložit jako novou položku databanky. Literaturu je možné aktualizovat průběžně celý rok!

7

8 Aktualizace seznamu učitelů katedry Každý rok je třeba zkontrolovat seznam vyučujících na jednotlivých katedrách, případně upravit jejich tituly apod. Aktualizaci je třeba provádět průběžně kontrolu pak nejpozději do konce dubna daného roku (z důvodu korektur „Bílé knížky“). Aktualizace seznamu učitelů dané katedry se provádí odkazem Systém, poodkazem Číselníky, pododkazem Seznam učitelů. Pro vyvolání seznamu učitelů nejdříve přepneme do dotazovacího režimu klávesou F7 a poté uvedeme Hlavní pracoviště (např. LBF) a pak provedeme dotaz klávesou F8. Zkontrolujeme seznam a tituly uvedených vyučujících. Nové učitelé zadávejte pouze s platným rodným číslem! V případě, že je učitel už v seznamu uveden, ale je přiřazen jiné katedře, nezadávejte ho znovu, ale napište e-mailem žádost o opravu hlavního pracoviště u příslušného vyučujícího (alina.antosova@upol.cz).alina.antosova@upol.cz

9

10 Aktualizace seznamu vyučujících uvedených u předmětů katedry Tato funkce je pro sekretářky katedry dočasně omezená. Je přístupná pouze od 10.4.2013 do 10.5.2013. Aktualizaci je možné provést odkazem Předměty. Po vyvolání předmětů katedry vepíšeme zkratku katedry (např. LBF), necháme rok „2013“ (tj. budeme editovat akademický rok 2013/2014) a poté provedeme dotaz klávesou F8. Přepneme na pododkaz Učitelé.

11

12

13 Aktualizace seznamu vyučujících uvedených u předmětů katedry V případě, že vyučujícího chceme vymazat, zvolíme symbol červený křížek. V případě, že vyučujícího chceme přidat, vepisujeme do volného řádku (stačí několik počátečních písmen příjmení) a poté učitele vybereme ze seznamu šipkou (nebo klávesou F9). Změny uložíme symbolem diskety nebo klávesou F10. Pokud se vyučující podílí na přednáškách, zaklikněte u něho i přednášky (tzv. fajfka). Pokud se vyučující podílí na výuce praktických cvičení i seminářů, zaklikněte pouze jedno z nich (tj. buď praktické cvičení nebo semináře). Nezaklikávejte obě možnosti, protože jinak bude mít učitel v coursewaru zdvojenou vizitku)!


Stáhnout ppt "Postup pro aktualizaci seznamu doporučené literatury a učitelů uvedených u předmětu ve studijní agendě STAG."

Podobné prezentace


Reklamy Google