Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu:"— Transkript prezentace:

1 Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu: Inovace výuky v PrŠ Horní Česká Šablona - název/čísloV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáku středních škol Zpracoval: Mgr. Alena Vavroušková Předmět: Ruční práce a pracovní cvičení Název produktu: Panenka z vlny Číslo produktu: VY_52_INOVACE_01_09 Použito: 8.11.2013 Anotace: Materiál je určen pro žáky PrŠ. Procvičíme zde práci s vlnou, motání klubíček, zaplétání. Jde o cvičení jemné motoriky.

2 Panenka z vlny

3 Budeme potřebovat: -Vlnu -Nůžky -Karton (velký jako malý sešit)

4 Vlnu začneme namotávat na kartón. Motáme a motáme. Namotáváme pokud možno na jedno místo (ne na celou šířku kartonu), až máme pořádnou vrstvu.

5 Kousek vlny protáhneme asi v polovině mezi kartonem a namotanou vlnou a pořádně utáhneme a zauzlujeme. Když máme zavázáno přesně na druhé straně všechnu vlnu přestřihneme.

6 Na vzniklém střapci si uděláme hlavičku budoucí panenky – střapec omotáme kouskem vlny a pevně zavážeme kousek pod vrškem. Ručičky si uděláme tak, že si po stranách oddělíme trochu vlny a zavážeme asi v polovině.

7 Dál si vyrobíme na panence tělíčko. Střapec znovu asi v polovině svážeme. Konce odstřihneme. Konce odstřihneme.

8 Panenky – holčičky máme hotové, pokud chceme kluky zbytek nesvázaného střapce rozdělíme na půl a každou zvlášť svážeme a roztřepené konce opatrně zastřihneme.

9 Chobotničku si uděláme tak že pod hlavičkou si střapec rozdělíme na šest částí a z každé upleteme copánek, který na konci pevně zavážeme. Roztřepené konce zase opatrně zastřihneme do rovinky.

10 A tohle všechno už umíme.

11 Zdroje: Zdroje: PowerPoint - barevná schémata - kliparty - kliparty Vlastní fotografie


Stáhnout ppt "Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google