Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilKevin Prokop
1
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:10.3.2013 Ročník (obor):KČ 1. 65-51-H/01 Kuchař - číšník Tematická oblast:Technologické postupy z luštěnin Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění učiva technologických postupů příloh z luštěnin Šablona číslo materiálu: III/2-20 III/2-20-15
2
T ECHNOLOGICKÉ POSTUPY Z LUŠTĚNIN www. commons wikimedia.cz
3
Č OČKA NA KYSELO předběžně upravenou čočku: přebranou, důkladně omytou čočku, zalijeme vodou a dáme vařit vaříme doměkka připravíme si cibulovou jíšku a uvařenou čočku zahustíme dochutíme solí, mletým pepřem, octem, provaříme vhodný doplněk: sázené vejce, uzenina, ster. okurek, chléb www. commons wikimedia.cz
4
H RACHOVÁ KAŠE S CIBULKOU předběžně upravený hrách: přebraný a omytý hrách namáčíme přes noc do studené vody druhý den ho vaříme ve stejné vodě, v níž se máčel doměkka uvařený hrách semeleme nebo prolisujeme, přidáme osmaženou cibuli dochutíme solí, ml.pepřem, česnek,trochu majoránky před podáváním poléváme osmaženou cibulkou vhodný doplněk: sázené vejce, opečená uzenina, ster. okurek, chléb
5
F AZOLE NA KYSELO předběžně upravené fazole: přebrané a omyté fazole namáčíme přes noc do studené vody druhý den fazole vaříme doměkka uvařené fazole zahustíme cibulovou jíškou dochutíme solí, ml. pepřem,octem vhodný doplněk: sázené vejce, opečená uzenina, ster. okurek, chléb www. commons wikimedia.cz
6
F AZOLE NA PAPRICE – PO BRETAŇSKU předběžně upravené fazole: přebrané a omyté fazole namáčíme přes noc do studené vody druhý den fazole vaříme doměkka uvařené fazole doměkka zahustíme cibulovou jíškou ochucenou mletou paprikou pokrm doplníme rajčatovým protlakem nebo kečupem, případně kysanou smetanou dochutíme solí, ml.pepřem www. commons wikimedia.org
7
Š OULET předběžně upravený hrách a kroupy uvaříme hrách a kroupy( každé zvlášť) doměkka uvařený hrách a kroupy, smícháme s usmaženou cibulkou, solí, ml. pepřem,majoránkou,česnekem a slaninou přidáme nakrájenou osmaženou slaninu zapečeme v troubě všechny přílohy podáváme o hmotnosti 200g-300g na 1 porci www. commons wikimedia.org
8
P OUŽITÉ ZDROJE www. commons wikimedia.org http://t0.gstatic.com/images? Technologie příprava pokrmů II. Nakladatelství Merkur, 1984,1994 ISBN 80-7032-302-7 Technologie příprava pokrmů 2. Nakladatelství Fortuna, 1999,2006 ISBN 978-80-7168-952-2 Receptury teplých pokrmů Nakladatelství Merkur, 1991,1705 ISBN 80- 7032-588-7
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.