Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilIveta Němcová
1
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0922 Obor vzdělávání: 29-51-E/02 potravinářské práce (ŠVP pečivář-cukrovinkář) 1. - 2. ročník Tematická oblast: Výroba těst a náplní Název sady DUM: Těsta a náplně Kód: VY_32_INOVACE_02_G2_17 Autor: Mgr. Hana Kolumberská Datum tvorby: březen 2013 Anotace: Sněhovka – suroviny, technologický postup přípravy, finální vzhled.
2
Sněhovka -cukr krupice -cukr moučka -voda -vanilín -bílky
3
Sněhovka -v kotli šlehacího stroje šleháme bílky -postupně přidáme 1/3 cukru krupice -2/3cukru krupice svaříme s vodou na 114°C -do pevně vyšlehaných bílků pozvolna naléváme rozvaz -dále necháme šlehat při pomalém chodu stroje -během toho přidáme vanilín -nakonec přidáme moučkový cukr -tvarujeme pomocí sáčku a řezané špičky
4
Sněhovka - na plech, kde máme pečící papír - pečeme zpočátku na 120°C - potom ztlumíme na 80-100°C a sušíme - po upečení pocákáme pomocí kornoutku rozpuštěnou CKP
5
Sněhovka
6
Použité zdroje Pulpánová, A.,Cukrářská technologie.1. vyd. Olomouc: FIN spol. s. r. o.,1993. 278 s. ISBN 80-85572-54-0 Fotografie: Mgr. Hana Kolumberská Metodika: Tento DUM lze využít pro teoretické i praktické vyučování, jak při seznamování se s novým tématem, tak při jeho procvičování nebo opakování. Prezentace je nastavena tak, že vyučující potvrzuje jednotlivé kroky a může tedy doplnit vhodný komentář nebo praktické předvedení.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.