Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

charakteristika kovového inventáře

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "charakteristika kovového inventáře"— Transkript prezentace:

1 charakteristika kovového inventáře
·          inventář vyrobený z hliníku, postříbřené alpaky, nerezavějící oceli a stříbrný inventář. Bc. Daniel Vančura

2 Rozdělení kovového inventáře
KOVOVÝ INVENTÁŘ ROZDĚLUJEME 1.   NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ 2.   NA PODÁVÁNÍ NÁPOJŮ 3.   OSTATNÍ KOVOVÝ INVENTÁŘ 4.   PŘÍBORY STŘÍBRNÝ INVENTÁŘ KOVOVÝ INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ MÍSY ·          mohou mít různé tvary a velikosti; ·          tvar mísy volíme podle tvaru výrobku, který na ní budeme servírovat; ·          pokud se jedná o aspik, vejce nebo plněnou zeleninu, či ovoce, je vhodné na nich umístit skleněnou vložku – aby výrobek s kovem neoxidoval.

3 oválné mísy kulaté mísy Rybí oválné mísy

4 talíře všech tvarů a velikostí
Čtvercové a obdélníkové mísy dělené mísy   talíře všech tvarů a velikostí

5 mušle a misky na přílohy
zapékací misky ŠÁLKY A MISKY NA POLÉVKU OMÁČNÍKY

6 TYMBÁLY MISKY NA HLEMÝŽDĚ POHÁRY NA ZMRZLINU A OVOCE KALÍŠKY A POHÁRKY NA VEJCE

7 KOTLÍKY A PÁNVIČKY NA PŘÍPRAVU A PODÁVÁNÍ SPECIALIT
RYBÍ VANIČKY KOŠÍK NA PEČIVO MISKA NA MÁSLO KOTLÍKY A PÁNVIČKY NA PŘÍPRAVU A PODÁVÁNÍ SPECIALIT

8 KOVOVÝ INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ NÁPOJŮ
KOVOVÝ INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ NÁPOJŮ KONVIČKY A KONVICE KONVICE NA KÁVU KONVIČKA NA MLÉKO KONVICE NA ČAJ

9 poháry na alkoholické nápoje
KONVIČKA NA SMETANU KONVICE NA VODU poháry na alkoholické nápoje

10 džezvy na tureckou kávu
džezvy na tureckou kávu příbor na kapanou kávu sklenky s kovovou objímkou na teplé nápoje

11 kávové šálky moka šálky OSTATNÍ KOVOVÝ INVENTÁŘ MISKY NA SÝR

12 nože ohříváčky na pivo

13 tácky kloše rožně rošty

14 cukřenky lisy na citron hořčičníky (se skleněnou vložkou) nádoby na led párátníky

15 stolní smetáček a lopatka
popelníky Příbory a jejich ošetřování PŘÍBORY DĚLÍME NA 1. Jídelní   - LŽÍCE A LŽIČKY                     - VIDLIČKY                     - nože 2. Překládací 3. Ostatní

16 Jídelní příbory MASOVÝ - k pokrmům na masovém talíři, MN + MV. DEZERTNÍ - k pokrmům na dezertním talíři, DN + DV. RYBÍ - pokrmům z ryb a mořských živočichů, RN + RV. MOUČNÍKOVÝ - dezertní vidlička a lžíce; - k teplým moučníkům.

17 KOKTEJLOVÝ - kávová lžička a moučníková vidlička; - k pohárům s velkým ovocem; - křehkým moučníkům a  předkrmovým koktejlům. NA RAKY - malý nůž s otvorem a vidlička. na ústřice NA HLEMÝŽDĚ - kleštičky a vidlička.

18 NA OVOCE - nůž a vidlička, menší než dezertní. NA GRAPEFRUIT - nůž se zaobleným ostřím a lžička. na humry - kleště + dlouhá úzká vidlička; - maso se konzumuje rybím příborem.

19 kleště na chřest PŘÍBOR NA KAVIÁR (PERLEŤOVÝ)

20 lžíce a lžičky POLÉVKOVÁ  (K POLÉVKOVÉMU TALÍŘI)     DEZERTNÍ (K POLÉVKOVÉMU ŠÁLKU NEBO MISCE)     ČAJOVÁ KÁVOVÁ                  MOKA (K MOKA KÁVĚ A EXOTICKÝM POLÉVKÁM) na zmrzlinu (lopatka)    

21 LŽIČKA NA HOŘČICI (NESMÍ BÝT KOVOVÁ)
na vejce kompotová (kulatější a hlubší než kávová) LIMONÁDOVÁ (DO VYSOKÝCH SKLENIC)

22 dětská na kaviár (perleťová) vidličky masová (jídelní) dezertní rybí

23 MOUČNÍKOVÁ (MALÁ S JEDNÍM ROZŠÍŘENÝM HROTEM)
na ústřice na melouny Na fondue

24 na kaviár(kratší se širším ostřím)
nože MASOVÝ dezertní rybí NA SÝRY na kaviár(kratší se širším ostřím)

25 na máslo na grep na rajská jablka

26 VELKÝ PŘEKLÁDACÍ PŘÍBOR
Překládací příbory VELKÝ PŘEKLÁDACÍ PŘÍBOR BĚŽNÝ PŘEKLÁDACÍ PŘÍBOR rybí překládací příbor

27 lopatky na ryby NA LED na chřest na dorty

28 NA CHŘEST na špagety kleště a naběračky na zákusky NA CUKR na led NA PEČIVO na polévku na omáčky na šťávy

29 Ostatní příbory  louskáček na ořechy dranřírovací příbor NŮŽKY NA DRŮBEŽ


Stáhnout ppt "charakteristika kovového inventáře"

Podobné prezentace


Reklamy Google