Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Obrana proti virům Antiviry atd.. Co dělat, když je PC infikován  Antivirové techniky programů nejsou všemocné.  Může se stát, že přes zvýšenou opatrnost.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Obrana proti virům Antiviry atd.. Co dělat, když je PC infikován  Antivirové techniky programů nejsou všemocné.  Může se stát, že přes zvýšenou opatrnost."— Transkript prezentace:

1 Obrana proti virům Antiviry atd.

2 Co dělat, když je PC infikován  Antivirové techniky programů nejsou všemocné.  Může se stát, že přes zvýšenou opatrnost došlo k zavirování počítače.  Může se stát, že přes zvýšenou opatrnost došlo k zavirování počítače.  V případě zavirování ihned přerušíme práci a spustíme léčení.  Potom resetujeme PC a znovu spustíme antivirový test.  Pokud to nepomohlo, zkusíme provést Update z Internetu a znovu léčíme.  Pokud ani to nepomáhá nabootujeme ze záchranné diskety a provedeme léčení případně obnovu poškozených systémových oblastí v DOS režimu Windows.  Pokud ani to nepomáhá nabootujeme ze záchranné diskety a provedeme léčení případně obnovu poškozených systémových oblastí v DOS režimu Windows.  Pokud výše uvedené postupy nestačí, můžeme nedůležité soubory přesunout do virového trezoru.

3  Pokud jsou napadnuty důležité soubory vypneme PC a vyčkáme příchodu technika.  Když počítač musí zůstat zapnutý, do doby odvirování jej odpojíme od počítačové sítě a Internetu.

4 Antivirový program  Kvalitní a pravidelně aktualizovaný antivirový program by měl být na každém počítači.  Interval aktualizace virové báze by neměl být delší než jeden měsíc (zasílání Update na CD), lepší je aktualizovat týdně pomocí modemu a připojení k Internetu.  Profesionálové mající on-line připojení aktualizují denně.  Pokud se zároveň provádí pravidelné zálohování systémových oblastí a dat je tato ochrana proti zavirování ve většině případů dostatečná.


Stáhnout ppt "Obrana proti virům Antiviry atd.. Co dělat, když je PC infikován  Antivirové techniky programů nejsou všemocné.  Může se stát, že přes zvýšenou opatrnost."

Podobné prezentace


Reklamy Google