Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Manipulace s materiálem při montáži Ročník:2. Datum.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Manipulace s materiálem při montáži Ročník:2. Datum."— Transkript prezentace:

1 Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Manipulace s materiálem při montáži Ročník:2. Datum vytvoření:leden 2013 Název:VY_32_INOVACE_14.2.20.STR Anotace: Montáže, manipulace s materiálem při montáži, Metodický pokyn: Učební materiál slouží jako inovativní prezentační doplněk pro výuku odborného tématu s využitím aktivizujících možností multimediálních prostředků (dataprojektor, popř. interaktivní tabule). Závěrečné kontrolní otázky zvyšují interaktivitu výuky a podporují samostatné myšlení žáků. Ve spojení s webovými stránkami školy může být prezentace využívána i k samostudiu a pro distanční formu vzdělávání.

2 Manipulace s materiálem při montáži Manipulace s materiálem při montáži a demontáži se musí organizovat tak, aby práce ve všech fázích výroby probíhala plynule a s vynaložením co nejmenší práce.

3 Volba manipulačních prostředků závisí: na rozměrech a tvaru montovaných součástí na typu výroby (kusová, sériová…) na organizačních formách montáže (montáž rozčleněná, nerozčleněná, pohyblivá, nepohyblivá atd.)

4 na organizačních formách montáže: 1. montáž rozčleněná 2. montáž nerozčleněná 3. montáž pohyblivá 4. montáž nepohyblivá

5 Správnou manipulací a skladováním se může zvýšit produktivita výroby nebo montáže a snížit námaha pracovníků, zároveň se zabrání potenciálním úrazům.

6 Základní pojmy v manipulaci s materiálem Manipulaci s výrobky (materiálem, součástmi) při montáži lze rozdělit na: přípravu součástí (čištění, kontrola, třídění atd.) skladování montážních součástí manipulace operační (během montáže) manipulace mezioperační

7 Zařízení pro manipulaci s materiálem rozdělujeme na zařízení pro přípravu a skladování na zařízení pro dopravu a skladování

8 Z hlediska podílu vynaložené energie lze manipulace rozdělit na: -ruční -mechanizované.

9 KONTROLNÍ OTÁZKY – diskuse Pojem manipulace s materiálem při montáži Musí se organizovat tak, aby práce ve všech fázích výroby probíhala plynule a s vynaložením co nejmenší práce. Co může ovlivnit manipulace a skladování Správnou manipulací a skladováním se může zvýšit produktivita výroby nebo montáže a snížit námaha pracovníků, zároveň se zabrání potenciálním úrazům.

10 Použité zdroje: ČENSKÝ, Miroslav. Technologie montáží II: Učební text pro SOU. 1. vyd. Praha: SNTL, 1990, 246 s. ISBN 80-03-00405-5.


Stáhnout ppt "Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Manipulace s materiálem při montáži Ročník:2. Datum."

Podobné prezentace


Reklamy Google