Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilProkop Bezucha
1
www.zlinskedumy.cz Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0370 AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUMuVY_32_INOVACE_STO_0207 Stupeň a typ vzděláníStřední odborné vzdělávání Vzdělávací obor65-51-H/01 Kuchař-číšník Tematický okruhBarový provoz Druh učebního materiáluPPT Cílová skupinaŽák AnotaceÚvod do přípravy míšených nápojů, seznámení s barovým provozem Klíčová slovaBar, barman, pomůcky barmany, dělení míšených nápojů Datum17. 9. 2013
2
Co musíš znát před tím, než naservíruješ hostu míšený nápoj
3
Expediční pracoviště Nápoje se připravují před zraky hostů a potom se expedují ke stolu hosta Odbytové pracoviště Má barový pult, na jehož servírovací desku jsou připravené nápoje servírovány
4
Tvoří bariéru, která odděluje hosta od barmana Ze strany barmana je pracovní deska Ze strany hosta je servírovací deska Skotský bar – u tohoto typu baru hosté konzumují nápoje ve stoje Barový pult, kde hosté sedí na barové stoličce, která má zvýšený sedák Povrch z dobře udržovatelného materiálu Šířka desky 40 – 60 cm
5
Pracovní deska tvoří vrchní část úložných prostor, dřezu a chladící techniky Manžetové chladiče Chladící vaničky Mrazící boxy Chlazené a nechlazené úložné prostory Myčka nápojového skla Výrobník ledu
6
Míchací média – v čem se míchají nápoje Míchací sklenice (tumbler) Lehce mísitelné suroviny (pouze tekuté) Šejkr Hůře mísitelné (cukr, med, vejce) Míchací džbán Sklenice hosta Elektrický mixer (blender)
7
Barová lžíce míchací Barové sítko (strainer) Lopatka na led Krájecí prkénko Nádoba na led Barový nůž Patentní uzávěr na sekt Stříkací láhev Lis na ovoce Drtič ledu Struhadlo Srkací stébla Koktejlová napichovátka odměrky
8
Tvar odpovídá charakteru nápoje Teplota Konzistence Možnost
9
Podle obsahu alkoholu Alkoholické Nealkoholické Podle teploty Studené Teplé Podle velikosti porce Krátké (do 10 cl) Dlouhé (do 30 cl) Podle obsahu cukru Suché – dry Polosuché – medium Sladké – sweet Podle zařazení ve slavnostním menu Aperitivní digestivní
10
Vodka Gin Whisky Rum Brandy Ovocné destiláty
11
Stolní, sodová a minerální voda Ovocné a zeleninové šťávy, sirupy Slazené nealkoholické nápoje Káva a čaj Pivo Víno Vermuty Lihoviny Likéry Mléko a smetana vejce Cukr, med
12
ČERNÝ,J. Barový provoz v kostce. 1.vyd. Třebestovice: Ratio. ISBN 80-902312-7-6 KOČÍ,M., SEDLÁČEK,I. Nápoje příprava a podávání. 1. vyd. Brno: Computer Press, 2003. ISBN 80-251-0002-2
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.