Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor): 3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast: Restaurační moučníky Předmět: Technologie Anotace: Výukový materiál slouží k upevnění charakteristiky restauračních moučníků a jejich rozdělení. Šablona číslo materiálu: III/2-25 III/2-25-1
2
Restaurační moučníky Autor: Emes
3
charakteristika zpestřují stravu - podávají se po hlavním jídle, tvoří doplněk stravy konzumují se bezprostředně po jejich vyrobení tradiční moučníky obsahují hodně tuku, cukru – je nutné vybírat vhodnou skladbu moučníku v poslední době se doporučuje omezování cukrů, tuků - je třeba respektovat zásady správné výživy současná gastronomie prosazuje nový druh moučníků s použitím surovin z vyšší biologickou hodnotou (čerstvé ovoce, tvaroh, jogurt) u spotřebitelů stoupá požadavek na speciální ovocné dezerty, saláty, pěny, apod.
4
Druhy restauračních moučníků
Teplé moučníky: připravují se na objednávku př. Bavorské vdolečky některé se připravují přímo před zraky hosta jiné jsou podávány jako hlavní chod
5
ovocné knedlíky (hmotnost je potom vyšší)
Moučné pokrmy: palačinky, lívance vaječné omelety kaše ovocné knedlíky (hmotnost je potom vyšší) Autor: MayaSimFan
6
Lívance Autor: jeffreyw
7
Ovocné knedlíky Autor: Afrank99
8
cukrářské výrobky ke kávě a čaji
Studené moučníky: ovocné dorty poháry ovocné saláty mléčné koktejly ovocné polévky suflé Kavárenské moučníky: cukrářské výrobky ke kávě a čaji
9
Poháry Autor: FlyingToaster at en. wikipedia
10
Suflé Autor: 663highland
11
cukrářské výrobky s krémem 50g
Hmotnost moučníků: cukrářské výrobky s krémem 50g u moučníků s ovocem 80g u ovocných salátů 120 až 150g teplé moučníky asi 150g
12
zápis Restaurační moučníky Charakteristika:
podávají se po hlavním jídle, tvoří doplněk stravy konzumují se po jejich vyrobení tradiční moučníky obsahují hodně tuku, cukru – nutné omezit, dodržovat zásady správné výživy současná gastronomie - nový druh moučníků s použitím surovin z vyšší biologickou hodnotou (čerstvé ovoce, tvaroh, jogurt) upřednostněny speciální ovocné dezerty, saláty, pěny, apod.
13
Druhy moučníků: Teplé moučníky - sladká jídla (lívance, palačinky, ovocné knedlíky, apod.) Studené moučníky - ovocné dorty, poháry, ovocné saláty, krémy, suflé apod. Kavárenské moučníky - cukrářské výrobky ke kávě a čaji Hmotnost moučníků: cukrářské výrobky s krémem na 50g u moučníků s ovocem na 80g u ovocných salátů 120 až 150g teplé moučníky asi 150g
14
Použité zdroje auffaschingskrapfen.jpg?uselang=cs m.JPG?uselang=cs ( ).jpg?uselang=cs g?uselang=cs _in_Osaka.jpg?uselang=cs 820.jpg?uselang=cs Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, ISBN
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.