Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Třída PTÁCI Ptáci vznikli v druhohorách z plazů. Ptáci jsou obratlovci se stálou tělesnou teplotou. Mají KLOAKU. Mají zobák, kostra většiny ptáků.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Třída PTÁCI Ptáci vznikli v druhohorách z plazů. Ptáci jsou obratlovci se stálou tělesnou teplotou. Mají KLOAKU. Mají zobák, kostra většiny ptáků."— Transkript prezentace:

1

2

3 Třída PTÁCI

4 Ptáci vznikli v druhohorách z plazů.
Ptáci jsou obratlovci se stálou tělesnou teplotou. Mají KLOAKU. Mají zobák, kostra většiny ptáků je lehká, protože dlouhé kosti jsou duté. Všichni ptáci snášejí vejce. Ptáci mají poměrně vysokou tělesnou teplotu, průměrně 42 oC. Jako zvláštní přizpůsobení k letu se u ptáků vyvinuly tzv. vzdušné vaky, napojené na plíce. Plíce jsou malé. Jejich přední končetiny se změnily v křídla, tělo je pokryto peřím. Nejméně jednou do roka přepeřují čili pelichají, ztrácejí staré peří a narůstá jim peří nové. Rozeznáváme peří obrysové a prachové.

5 PŘEHLED NEJZNÁMĚJŠÍCH DRUHŮ PTÁKŮ
poštolka obecná kalous ušatý kachna divoká - samice čáp bílý na hnízdě sýkora modřinka racek chechtavý jeřáb popelavý čáp bílý labuť velká Mládě karety

6 OPAKOVÁNÍ poštolka obecná kalous ušatý kachna divoká - samice
čáp bílý na hnízdě sýkora modřinka racek chechtavý jeřáb popelavý čáp bílý labuť velká Mládě karety

7 ZVUKY PTÁKŮ husa tučňák kuře kachna labuť papoušek

8


Stáhnout ppt "Třída PTÁCI Ptáci vznikli v druhohorách z plazů. Ptáci jsou obratlovci se stálou tělesnou teplotou. Mají KLOAKU. Mají zobák, kostra většiny ptáků."

Podobné prezentace


Reklamy Google