Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sk8boarding.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sk8boarding."— Transkript prezentace:

1 Sk8boarding

2 Historie     Všechno to začalo v roce na pobřeží ve východní Kalifornii. Byl to nápad tehdejších surfařů. Rozhodli se přenést surfing na souš a tak svým surfům začali přidělávat ze spoda kolečka, byl to takzvaný "home-made" (domácí výroba). Do koleček dávali ložiska z kolečkových bruslí. Původně se tento rozvíjející sport nazýval "side-walk surfing", tedy něco jako jízda po chodníku. Dva nejzákladnější pohyby downhillu, který je vlastně historíí celého skateboardingu, je jízda z kopce a carving.

3 Charakteristika sMěrná jednotka a tvar:     Jsou dva typy délek skateboardů, longboard a street. Do 33 palců se vyrábí street a od 35 palců se vyrábí longboard. Jeden palec(inch) = 2,54 cm. Ostatní rozměry se udávají jako Nose, Tail a Concave. Skateboard Lenght (délka):     Ta hlavně závisí na každým z vás, můžete si vybrat délku, jaká vám bude vyhovovat. Longboard je asi nejvýhodnější pro "surfaře", aby se cítili, jako na moři. Nejpoužívanější a dá se říct jako standartní typ je street. Jak si teda vybrat délku? Hlavně, jak vám to vyhovuje a taky záleží na Vaší výšce pro lepší kontrolu, tedy čím jste menší, tím vám bude vyhovovat menší délka skateboardu.

4 Materiál Dřevo:     Canadian Maple Wood, to je dřevo, z kterého se nejčastěji vyrábějí skateboardové desky. Tato odrůda kanadského javoru roste převážně v Kanadě a USA, tedy na západní polokouli. Jako horší materiál se používa čínský javor nebo dokonce dub či buk. Deska se skládá z vrstev, má většinou vrstev. Čím víc vrstev, tím je lepší odolnost, ale bohužel s rostoucí odolností přibývá i váha desky. Kompromis, aby se dosáhlo větší odolnosti a menší váhy je 8 vrstev. Carbonové a Epoxy varianty jsou novinkami v světě skateboardu. Mezi jednotlivé vrstvy se dáva Epoxy lepidlo, který není založeno na vodní bázi a kompozity.

5 E-Shopy Sk8 www.skateobchod.cz www.skateshop.cz www.skatebar.cz

6 Sk8styl Kalhoty: Boty: Mikina:

7 Sk8 Sponzoři Adio DC Titty Twister Blind Split DVS Etnies Vans

8 Triky Základní je OLLIE NOLLIE Shove-it Kickflip Fs 50-50 grind
Bs grind Slide Fackie 360° Shove-it

9 Sk8board Popis Deska: Trucky: Kolečka:

10 The End


Stáhnout ppt "Sk8boarding."

Podobné prezentace


Reklamy Google