Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905
Název DUM: Cukrářské moučníky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_128_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast: Základní technologické postupy přípravy pokrmů Autor: Ivana Bednářová Anotace: Žák si osvojuje vědomosti v oblasti přípravy pokrmů Klíčová slova:Těsta, náplně, polevy Metodické pokyny: Jsou součástí materiálu Druh učebního materiálu: Interaktivní prezentace - PowerPoint Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žáci praktické školy jednoleté Datum vzniku DUM: 5. července 2013 Soubory DUM: Adresa školy: MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, Frýdecká 34, Český Těšín
2
CUKRÁŘSKÉ MOUČNÍKY
3
Co je to? těsto náplň poleva Jsou to náročnější moučníky
Podávají se po obědě nebo ke kávě Servírují se na dezertním talířku Mají většinou tři části: těsto náplň poleva
4
Těsta listové – záviny, šátečky, tubičky,…
Slouží jako základ moučníku Liší se podle použitých surovin i způsobu přípravy Základní druhy: listové – záviny, šátečky, tubičky,… linecké – cukroví, koláčky,… piškotové – rolády, dorty, bublaniny,…
5
Náplně žloutkový krém - věnečky, řezy,… máslový krém - dorty, rolády,…
slouží k naplnění těst mají různou příchuť (kokos, ořechy, čokoláda, vanilka, ananas,…) základní druhy: žloutkový krém - věnečky, řezy,… máslový krém - dorty, rolády,…
6
Polevy Slouží k překrytí a zdobení moučníků Mají různou barvu i chuť
(citrónová, malinová, čokoládová, bílková,…) Na polevu můžeme položit různé ořechy či ozdoby z marcipánu
7
Úkoly pro žáky Popiš činnosti na obrázcích:
8
Děkuji za pozornost!
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.