Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Kobliha – schéma pracovního postupu
listopad 2012 VY_32_INOVACE_OVY_090207 Kobliha – schéma pracovního postupu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendula Weiszová Hlásná. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace. Materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK 1.5 – EU peníze středním školám, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
2
Dávkování surovin mouka koncentrát koblihový droždí čerstvé
cukr krupice voda pitná melanž sůl jemná olej Dávkování surovin Všechny suroviny se naváží do díže, voda se dávkuje těsně před mísením a její teplota by měla být kolem 27 °C
3
Mísení Zrání Rozvažování těsta Dělení a tvarování olej na mazání
Hvězdička ve schématu znamená zkušební místo pro ověření znalostí žáka.Kliknutím se objeví odpověď. Vše se mísí najednou tzv. na záraz a to 3min.pomalu a 6min.rychle,těsto se nechá zrát v díži 5až 10min. Po zrání se těsto ručně rozvažuje a stočené bochánky se ukládají na olejem vymazaný pracovní stůl takto kynou dalších 10minut.Po té se těstový bochánek strojem rozdělí na třicet kusů a ihned stočí do požadovaného tvaru. Dělení a tvarování
4
Kynutí Smažení voda na zapařování tuk ztužený na smažení
Stočené klonky se pokládají na plechy a ukládají do kynárny, která je součástí smažící pánve.Vykynuté výrobky se překlápí do vyhřáté tukové lázně a smaží na třikrát při 175 °C
5
Plnění Ukládání do přepravek Expedice marmeláda papír do přepravek
cukr moučka Výrobky plníme ihned po usmažení, koblih se napíchne uprostřed světlého proužku a nadávkuje navoleným množstvím marmelády takto dohotovené se ukládají do přepravek po dvaceti a cukrují pak přecházejí do expedice. Expedice
6
Zrání Rozvažování těsta Dělení a tvarování 3 minuty POMALU
6 minut RYCHLE Zrání Rozvažování těsta olej na mazání Dělení a tvarování
7
Mísení 5 až 10 minut Rozvažování těsta Dělení a tvarování
olej na mazání Dělení a tvarování
8
Mísení Zrání Kusy = 1,15 kg olej na mazání Dělení a tvarování
9
Mísení Zrání Rozvažování těsta 30 kusů × 38 g, FORTUNA AUTOMAT
olej na mazání 30 kusů × 38 g, FORTUNA AUTOMAT
10
Smažení Kynutí: 40 °C; 45 minut voda na zapařování
tuk ztužený na smažení
11
Kynutí 175 °C voda na zapařování tuk ztužený na smažení
I. 2,10; II. 2,30; III. 0,30 tuk ztužený na smažení
12
METODICKÝ LIST SNÍMEK 2: Všechny suroviny se naváží do díže, voda se dávkuje těsně před mísením a její teplota by měla být kolem 27 °C. SNÍMEK 3: Hvězdička ve schématu znamená zkušební místo pro ověření znalostí žáka. Kliknutím na textové pole se objeví odpověď. Vše se mísí najednou tzv. na záraz a to 3 min pomalu a 6 min rychle, těsto se nechá zrát v díži 5 až 10 min. Po zrání se těsto ručně rozvažuje a stočené bochánky se ukládají na olejem vymazaný pracovní stůl takto kynou dalších 10 min. Po té se těstový bochánek strojem rozdělí na třicet kusů a ihned stočí do požadovaného tvaru. SNÍMEK 4: Stočené klonky se pokládají na plechy a ukládají do kynárny, která je součástí smažící pánve. Vykynuté výrobky se překlápí do vyhřáté tukové lázně a smaží na třikrát při 175 °C. SNÍMEK 5: Výrobky plníme ihned po usmažení, koblih se napíchne uprostřed světlého proužku a nadávkuje navoleným množstvím marmelády takto dohotovené se ukládají do přepravek po dvaceti a cukrují pak přecházejí do expedice.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.