Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE"— Transkript prezentace:

1 GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE
Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Mgr. MIROSLAVA MALUŠKOVÁ Free Powerpoint Templates

2 Anotace. Materiál poukazuje na rozdělení inventáře na. úseku obsluhy
Anotace Materiál poukazuje na rozdělení inventáře na úseku obsluhy. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům Autor Ing. Petra Škrášková (Autor) Mgr. Miroslava Malušková (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník, barman, servírka- barmanka ŠVP Kuchař – číšník pro pohostinství 65-42-M/01 Hotelnictví a cestovní ruch Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova inventář Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiály je součástí Inventáře na úseku obsluhy

3 INVENTÁŘ→ předměty používané při obsluze
jde o velké množství předmětů, často velké hodnoty všechen inventář vyžaduje pečlivé ošetřování, udržování a skladování

4 Inventář rozšiřuje používání různého reklamního inventáře (např. sklenic, ubrusů, popelníků apod.) výrobci dodávající k určitým značkám svých nápojů speciálně tvarované a značené sklenice

5 Pravidla používání inventáře
v provozu máme pouze nutné množství ve skladu přiměřenou rezervu pro každý pokrm nebo nápoj používáme odpovídající inventář velikost porce má být v souladu velikosti mísy, talíře, příboru (dbáme na estetickou stránku – barva, dekor, znak apod.)

6 Pravidla používání inventáře
používáním různých deček bráníme vzájemnému odírání inventáře, smekání, cinkání, znečišťování apod. používáme univerzální inventář pravidelně kontrolujeme stav inventáře, včas vyměňujeme

7 ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE I. Stolový a sedací II. MSI (malý stolní inventář)
III. VSI (velký stolní inventář)

8 Gastronomická střediska rozdělení inventáře
a) hotelový b)  restaurační c)  barový               d) vinárenský e) kavárenský f) stylový

9 Rozdělení dle použitého materiálu
a) dřevěný                                      b)    textilní                                   c)    skleněný                                   d)    porcelánový  e)    kovový f)     z plastických hmot (jedno obrátkový)

10 POUŽITÁ LITERATURA SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, ISBN SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 1. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, ISBN ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., ISBN neuvedeno.


Stáhnout ppt "GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE"

Podobné prezentace


Reklamy Google