Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Úvodem chci říct, že keramika je opravdu zábavný a naučný projekt. V keramice je především důležitá trpělivost, zručnost a fantazie (kvůli nápadům na vytvoření).

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Úvodem chci říct, že keramika je opravdu zábavný a naučný projekt. V keramice je především důležitá trpělivost, zručnost a fantazie (kvůli nápadům na vytvoření)."— Transkript prezentace:

1 Úvodem chci říct, že keramika je opravdu zábavný a naučný projekt. V keramice je především důležitá trpělivost, zručnost a fantazie (kvůli nápadům na vytvoření). Úvod A to jsme my:

2 Historie: Pravěký člověk využíval hlínu při stavbě obydlí. Omazával hlínou. proutěnou konstrukci své chatrče. 6750 – 6500 př. n. l. nejstarší naleziště keramiky v Džarmu v Iráku. Objevu dnové formy, do které se vtlačovalo hliněné těsto, předcházely. formy z dřeva nebo dýní. Tvorba špičatého dna, které se zanořilo do písku. Objev hrnčířského kruhu je známý od Mezopotámie (5. Tisíciletí př. n. l.), v Evropě a na našem území byl jako první užíván Kelty.

3 Druhy hlíny: Točírenská hlína Tzv. Šedá hlína. A další hlína je Tzv. Hnědá hlína. Na hrnčířský kruh se používá točírenská hlína

4 „Točení hlíny“ neboli práce na hrnčířském kruhu. Práce na hrnčířském kruhu je pro někoho lehká a pro někoho těžká. Nejdůležitější je cit v rukou který někteří nemají.

5 Exkurze v Slezkém kameni Dne 26.4.2010 jsme šli na exkurzi do Slezkého kamene. Bohužel máme pouze jednu fotku o naší exkurzi

6 A na závěr fotky našich výtvorů:


Stáhnout ppt "Úvodem chci říct, že keramika je opravdu zábavný a naučný projekt. V keramice je především důležitá trpělivost, zručnost a fantazie (kvůli nápadům na vytvoření)."

Podobné prezentace


Reklamy Google