Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná."— Transkript prezentace:

1 Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná střední škola, Rakovník, Na Jirkově 2309, 269 01 Rakovník Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.1092 Název DUM : VY_42_INOVACE_MAT_01_06 PředmětMATEMATIKA Tematický okruhPLANIMETRIE Klíčová slova:trojúhelník, kružnice trojúhelníku vepsaná a opsaná Autor RNDr. Milena Knappová Rok vytvoření 2013Ročník učňovské obory, nástavbové studium Anotace: Materiál slouží k opakování učiva i při samostatné přípravě studentů na maturitní zkoušku. Metodický pokyn: Materiál slouží k opakování dané problematiky a k samostatné přípravě k maturitní zkoušce. Cílová skupina: studenti střední školy, 15 a více let.

2 Kružnice trojúhelníku opsaná a vepsaná RNDr. Milena Knappová Planimetrie, kružnice trojúhelníku opsaná a vepsaná

3 Obsah: Kružnice trojúhelníku opsaná Konec Kružnice trojúhelníku vepsaná Pro pokračování zvolte téma.

4 obsah Kružnice trojúhelníku opsaná je kružnice, na které leží všechny tři vrcholy. Kružnice trojúhelníku opsaná: Jejím středem je průsečík os stran. Ostroúhlý trojúhelník má tento střed uvnitř. Tupoúhlý trojúhelník má tento střed vně.Pravoúhlý trojúhelník má tento střed uprostřed přepony. Kružnice opsaná pravoúhlému trojúhelníku se nazývá Thaletova kružnice.

5 Kružnice trojúhelníku vepsaná: obsah Kružnice trojúhelníku vepsaná je kružnice, která se dotýká všech stran trojúhelníku v jednom bodě. Vypadá stejně u všech druhů trojúhelníků. Jejím středem je průsečík os úhlů.

6 Použité materiály: KUBEŠOVÁ, Naděžda a Eva CIBULKOVÁ. Matematika: přehled středoškolského učiva. 2. vyd. Třebíč: Petra Velanová, 2006, 239 s. Maturita (Petra Velanová). ISBN 978-808-6873-053. Materiál je určen pro bezplatné používání při výuce a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Obrazový materiál je vytvořen v programech Cabri II Plus, Inkscape a GIMP.


Stáhnout ppt "Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná."

Podobné prezentace


Reklamy Google