Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilLeoš Švec
2
1. Historie Historie Libor Mašek, Nestlé Professional Mechanismus Marek Raditsch, Kampa Group Národní kvalifikace 2011 Miroslav Kubec, AKC Česká republika
3
1. Historie
4
Kdo je Paul Bocuse? 1. Historie Šéfkuchař a restauratér
Zakladatel cuisine nouvelle Pedagog Již 43 let majitel tří michelinských hvězd
5
1. Historie V roce 1987 založil Paul Bocuse první gastronomickou soutěž, která probíhá před živým publikem.
6
2. Mechanismus
7
Nejprestižnější soutěž kulinářského umění na světě
2. Mechanismus Nejprestižnější soutěž kulinářského umění na světě Odrazový můstek pro nové talenty, cesta kuchaře za hvězdnou slávou a splněný sen každého kuchaře
8
2. Mechanismus
9
2. Mechanismus Bocuse d´Or Europe – 20. – v Bruselu Národní kolo je založeno na stejném modelu a stejných pravidlech jako kolo kontinentální Z 20 evropských zemí pouze 12 postoupí do finálového kola Bocuse d’Or ve Francii Velké finále Bocuse d´Or – 2013 v Lyonu
10
České úspěchy Jan Všetečka obsadil 14. místo na celosvětovém finále v Lyonu v roce 2009. Ve stejném roce zasedl v porotě velkého finále Marek Raditsch
11
2011 3. Národní kvalifikace Kuchař roku Bocuse d´Or
(WACS Global Chefs Challenge 2013) Bocuse d´Or (Bocuse d´Or Europe) Bocuse d´Or – Kuchař roku (Bocuse d´Or Europe WACS Global Chefs Challenge 2013) 2011
12
3. Národní kvalifikace Národní kvalifikace Bocuse d‘Or – Kuchař roku bude probíhat ve dvou kolech: Semifinálové kolo → z oslovených profesionálů se vybere pouze 8 postupujících do finálového kola Finálové kolo → výběr nejlepšího soutěžícího postupujícího do soutěže Bocuse d’Or Europe 2012 a WACS Global Chefs Challenge 2013 Finálové kolo se uskuteční 10. – v Českých Budějovicích v rámci veletrhu Gastrofest
13
3. Národní kvalifikace Témata národního kola: 1) Jídlo z ryb
filety z mořského jazyka (4 filety z mořského jazyka, 600g – 700g) krevety (600 g) 3 přílohy a omáčka (volný výběr) 2) Jídlo z masa dvě modronohá kuřata z volného výběhu (cca 1,5 kg)
14
3. Národní kvalifikace Soutěžní tým:
1 kuchař (k věk minimálně 23 let a starší) 1 commis-chef (k maximálně 22 let a mladší) Každý tým bude připravovat dle stejného zadání a ze stejných surovin Soutěžící musí vždy pracovat směrem k divákům a porotě
15
3. Národní kvalifikace Suroviny (maso a ryba) budou dodány pořadatelem
Předpřipravené produkty nejsou povoleny s výjimkou nenařezané zeleniny (oloupaná a očištěná) a omáčkových základů (např. CHEF - Prémiové fondy) Soutěžící vaří v identických kuchyňských kabinách Soutěž trvá 4 hod 40 min Účastníci začnou startovat postupně v 10 minutových intervalech Hotová jídla pak budou prezentována a hodnocena ve stejných intervalech
16
Co se hodnotí? 3. Národní kvalifikace Kvalita pokrmu
Dodržování postupů Prezentace Respektování surovin a jejich správné využití Čistota pracovního místa
17
Porota: 3. Národní kvalifikace
Marek Raditsch, prezident Bocuse d´Or Česká republika Miroslav Kubec, prezident AKC Česká republika, WACS Continental Director Europe Central Jan Všetečka Vladislav Stuparič Jens Peter Kolbeck Marek Svoboda + kuchyňský dozor: Jiří Král, Milan Sedlák
18
3. Národní kvalifikace Soutěžící:
19
President Bocuse d’Or Česká republika
Kontakty President Bocuse d’Or Česká republika Marek Raditsch Tel: Odborný partner Za generálního sponzora Prezident AKC ČR Marketing Manager, Nestlé Professional Miroslav Kubec Libor Mašek Tel: Tel:
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.