Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Recepce Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Hlaváčová Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
2
Charakteristika DUM Název školy a adresa
Střední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, Otrokovice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ /4 Autor Ing. Zuzana Hlaváčová Označení DUM VY_32_INOVACE_SOSOTR-MN-Px/3-EK-3/15 Název DUM Recepce Stupeň a typ vzdělávání Středoškolské vzdělávání Kód oboru RVP 63-41-M/01 Obor vzdělávání Management hotelových a turistických služeb Vyučovací předmět Praxe Druh učebního materiálu Výukový materiál Cílová skupina Žák, 17 – 18 let Anotace Výukový materiál je určený k frontální výuce učitelem, případně jako materiál pro samostudium, nutno doplnit výkladem, náplň: charakteristika recepce, průběh recepce, práce obsluhujících na recepci Vybavení, pomůcky Dataprojektor Klíčová slova Recepce, průběh recepce, obsluha na recepci Datum
3
Recepce Náplň výuky Charakteristika recepce Průběh recepce
Práce obsluhujících na recepci Kontrolní otázky
4
Charakteristika recepce
Recepcí rozumíme oficiální přijetí hostů spojené s pohoštěním, jedná se o slavnostnější formu rautu. Recepce se konají na zahájení nebo ukončení významných společenských, obchodních nebo diplomatických událostí.
5
Průběh recepce Přivítání hostů před vstupem do hlavní místnosti
Obr. 1: Vítání hosta hostitelem
6
Obr. 2: Slavnostní přípitek
7
2. Nabídka aperitivů a chuťovek za uvítací komisí
Obr. 3: Nabídka aperitivu
8
Obr. 4: Nabídka chuťovek
9
3. Oficiální uvítací proslovy hostitele a hostů
Obr. 5: Proslov Madeleine Albright na jedné recepci
10
4. Pozvání hostů do hlavních prostor s nabídkovými stoly.
Obr. 6: Salonek s bufetovými stoly
11
Obr. 7: Recepce na Hradě
12
Obr. 8: Průběh recepce
13
5. Ukončení recepce po podání kávy, rozloučení s hosty.
Obr. 9: Šálek kávy
14
Práce obsluhujících na recepci
kontrola nabídkových stolů před zahájením i v průběhu recepce nabídka aperitivů, chuťovek nabídka kuřiva sklizeň inventáře z odkládacích stolů
15
Kontrolní otázky: Uveď rozdíl mezi recepcí a rautem.
Popiš průběh recepce. Popiš práci obsluhujících na recepci.
16
Seznam obrázků: Obr. 1: BPZ, [vid. 25. 7. 2013], dostupné z:
Obr. 2: 2N TELEKOMUNIKACE, [vid ], dostupné z: Obr. 3: Bohemia Party Servis s.r.o, [vid ], dostupné z: Obr. 4: anonym, [vid ], dostupné z:
17
Obr. 5: MZV ČR, [vid. 25. 7. 2013], dostupné z:
Obr. 6: Bohemia Party Servis s.r.o., [vid ], dostupné z: Obr. 7: Tweet, [vid ], dostupné z: Obr. 8: MZV ČR, [vid ], dostupné z: Obr. 9: iDNES.cz, [vid ], dostupné z: _1386.jpg
18
Seznam použité literatury:
[1] Salač, Gustav, MVDr. Pribula, Milan, Sedláčková, Hana, Technika obsluhy a služeb, pro 2. ročník středních hotelových škol studijní obor provoz hotelů a společného stravování, 3. vydání, Vydavatelství Státní pedagogické nakladatelství v Praze, 1994, Tisk Moravská tiskárna, Olomouc, spol. s r. o.
19
Děkuji za pozornost
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.