Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PORTUGALSKO Karolína Mezlová. Odkazy Informace o zemi galerie kuchyň významná města-kultura akce a výlety.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PORTUGALSKO Karolína Mezlová. Odkazy Informace o zemi galerie kuchyň významná města-kultura akce a výlety."— Transkript prezentace:

1 PORTUGALSKO Karolína Mezlová

2 Odkazy Informace o zemi galerie kuchyň významná města-kultura akce a výlety

3 Informace o Zemi Rozkládá se v západní části Pyrenejského poloostrova. hl.město-Lisabon ob.-10,5 mil. rozloha- 92389 km2 teplota-v zimě 11°C a 22°C v létě prezident-Cavaco Silva měna-euro

4 Galerie Pobřeží v Algarve Belémská věž v Lisabonu tempura

5 Kuchyň Svou kuchyni obohatili o nesčetné pochoutky z asijské nabídky, sami také ledacos předali svým orientálním hostitelům (dodnes se v malajštině užívá pro pojmenování másla portugalské slovo a s Japonci se přou o to, kdo je autorem názvu „tempura“ - smažené krevety, plody moře, ryby, zelenina – jestli slovo přejali Japonci od Portugalců nebo naopak to se neví).

6 Akce,výlety Pravidelný program, který formou přednášek (v češtině i portugalštině), promítání a dalších akcí dále přiblíží kulturu a reálie portugalsky mluvících zemí Navštivte krajinu maurských hradů a chrámů,místo,kde košatí korkové duby, a zraje portské víno, rodnou zemi významných objevitelů, jejichž karavely odsud vyplouvaly objevovat nové místa tohoto světa.

7 Významná města-kultura Město Porto,leží na strmých březích dolního toku řeky Duoro.Zaujme svou archtekturou,uměleckým a literárním dědictvím. Provincie Minho, země vinic a lesů s pobřežím plným krásných pláží. Město Guimaraes a jeho hrad z 10. století shlíží na řeku Sado Ve městě Conimbriga nalézáme nejkrásnější a nejvýznamnější archeologické pozůstatky římské kultury v Portugalsku. V přírodní rezervaci Bucaco roste přes 700 druhů dřevin domácích i exotických, dovezených sem portugalskými mořeplavci.


Stáhnout ppt "PORTUGALSKO Karolína Mezlová. Odkazy Informace o zemi galerie kuchyň významná města-kultura akce a výlety."

Podobné prezentace


Reklamy Google