Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZASEDACÍ POŘÁDEK U TABULE
Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates
2
Anotace. Materiál poukazuje na zásady zasedacího
Anotace Materiál poukazuje na zásady zasedacího pořádku používané při slavnostním stolování. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. Autor Ing. Petra Škrášková (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník, barman, servírka-barmanka ŠVP Kuchař – číšník pro pohostinství ŠVP Kuchař Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova umístění hostů Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiály je součástí Slavnostního stolování
3
ZASEDACÍ POŘÁDEK je záležitostí hostitele, který zná nejlépe význam a postavení hostů obsluhující musí znát základní pravidla sestavování zasedacího pořádku
4
ZASEDACÍ POŘÁDEK čestná místa jsou v čele tabule, směrem ke vchodu pro hosty
5
ZASEDACÍ POŘÁDEK první čestné místo je po pravé straně hostitele, další po levé straně u malých tabulí je třetí čestné místo naproti hostitele
6
ZASEDACÍ POŘÁDEK u svatební tabule sedí nevěsta po pravé ruce ženicha, vedle nevěsty otec ženicha, vedle ženicha matka nevěsty, dále pak další rodiče a svědci.
7
ZASEDACÍ POŘÁDEK vedle sebe nemají sedět osoby stejného pohlaví a manželské páry, není-li hostina pořádána na jejich počest
8
ZASEDACÍ POŘÁDEK děti a mládež mají sedět na vzdálenějším konci tabule
vedle cizinců mají sedět osoby ovládající jejich jazyk
9
POUŽITÁ LITERATURA SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, ISBN SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 2. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, ISBN ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., ISBN neuvedeno.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.