Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
VY_32_INOVACE_418, 21. sada, Přírodověda
Obiloviny Přírodověda, 4. ročník VY_32_INOVACE_418, 21. sada, Přírodověda ANOTACE Materiál seznamuje žáky s charakteristikou a využitím nejvýznamnějších obilovin. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žák se rozpozná pšenici, ječmen, oves a žito, přiřadí jejich typické využití. Pro koho je materiál určen žák ZŠ, 4. ročník Autor Mgr. Monika Chudárková Datum vzniku Vzdělávací oblast Člověk a jeho svět Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková
2
Obiloviny Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková
3
Stéblo obilovin je duté s kolénky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková
4
Květy jsou drobné, uspořádané v květenství.
Květenství – pšenice, žito, ječmen – klas oves – lata Obilí je jednoletá bylina. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková
5
Použití: pšenice – bílá mouka, krupice
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková
6
žito – tmavá mouka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková
7
ječmen – výroba sladu pro pivovary, kroupy
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková
8
oves – krmné obilí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková
9
oves ječmen kukuřice pšenice žito
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková
10
Slad na výrobu piva, kroupy
Co k čemu patří? pšenice oves žito ječmen Tmavá mouka na chléb Bílá mouka, krupice Krmné obilí, vločky Slad na výrobu piva, kroupy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková
11
Použité zdroje: Fotografický materiál: soukromý archiv Moniky Chudárkové Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.