Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Rasismus.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Rasismus."— Transkript prezentace:

1 Rasismus

2 Lidské rasi 1)Nejsvětlejší rasa se utvářela v mírném pásmu na severní polokouli.Proto se nazývá bílá nebo též euroasijská.Protože se toto pásmo rozkládá na veliké rozloze a sahá od obratníku Raka až po severení polární kruh,můžeme zde sledovat největší rozdíly v barvě pleti,vlasů i očí:od téměř bílé pleti a slámových vlasů,šedých či modrých očíaž po snědé tváře Indů,Tamilů či Romů pocházejících z Indie.

3 Lidské rasi 2)Podél rovníku na afrikém kontinentu se utvářela černá nbeoli negroidní či ekvatoriální rasa jako důsledek adaptace na tropické podmínky. Jediným spolehlivým způsobem,jak se v těchto podmínkách adaptovat, byla tvorba podkožního barviva-hnědého pigmentu v kůži.Čím více se ho utvořilo,tím lépe bylo živé tělo chráněno před slunečním žárem.Tmavě hnědý pigmentový obal vytvořil ochranný filtr,který chránil především vnitřní orgány před spálením a poškozením.

4 Lidské rasi 3)V subtropickém pásmu,které leží mezi oběma již jmenovanými,a to parvděpodobně na území dnešní Číny,došlo ke zformování dnes početně největší lidské rasy-mongoloidní či žlutohnědé či asijsko americké rasy.Patří do ní také američtí Indiáni a Eskymáci,kteří jsou ovšem mnohem mladší nežli ostatní mongoloidi.Všichni však mají více nebo méně hnědé vlasy,oči a snědou pleť.

5 To bylo něco málo o lidských rasách a teď nás čekají druhy rasismu.

6 Vědecký rasismus Věda a vědecký výzkum stali se více důležití v 19. století s několika vědci a případných vědcích hromadit skupinu vědeckých informací, teorie a hypotézy o povaze lidských rasových rozdílů. Módní ale nepodložené výklady Darwinovy evoluční teorie implikovaly rasovou hierarchii od většiny záchvatu k nejméně záchvatu. Někteří také interpretovali Darwinovu teorii vývoje jak předepisovat “přežití nejvhodnější” morální kodex, který pomáhal při vyrovnání každé představitelné nespravedlnosti.

7 Individuální rasismus, strukturální rasismus a ideologický rasismus
Rasismus může být rozdělen ve třech hlavních subcategories: individuální rasismus, strukturální rasismus, a ideologický rasismus. Příklady individuálního rasismu zahrnují zaměstnavatele ne najímat osobu, nedokázat podporovat nebo uložit krutější povinnosti nebo ukládat krutější pracovní podmínky nebo palbu, někdo, v celku nebo z části kvůli jeho závodu.

8 Antisemitismus Antisemitismus specifický případ rasismu zamíří na židovské lidi, ačkoli učenci argumentují zda to by mělo být zvažováno generis sui kovové peníze nebo ne. Například, v Říši Rusa, oficiální segregace ruských Židů v blednout dohody protože časné 1800s byly zvýšeny 1882 právy května. Vlny antisemitského pogrom, v mnoha státu případů-podporovaný.

9 Obrácený rasismus Obrácený rasismus je pejorativní termín, který je popisoval postoje, chování a politiky, které jsou rasově diskriminační ve způsobu, který je opačný k historickým vzorům rasové diskriminace. Příklad údajného obráceného rasismu je černý supremacism a separatismus ve Spojených státech, který má minulost diskriminování proti jeho černé menšině.

10 Rasová diskriminace jako oficiální vládní politika
Rasová diskriminace je a byl oficiální vládní politika v několika zemích. Nacistický německý státní rasismus je nejslavnější příklad, spolu s jižní Afrikou během éry apartheidu. V 70-tých letech, Uganda vyhnala desítky tisíců etnických Indů [pochvalná zmínka   potřebovaný]. Dokud ne 2003, Malajsie si vynutila diskriminační politiky omezený přístup k vysokoškolskému vzdělání pro etnické Číňany a studenty Inda, kteří jsou občané narozením Malajsie, a mnoho jiných politik výslovně favorizovat bumiputras (Malays) zůstane v platnosti.

11 Můj názor Je to celé postavené na hlavu, když je někdo jiný barvy tak ho jit hned zbít a nebo někoho bít jenom kvůli to mu v co věří??? Proste rasismus je divný a ty lidi taky měli by se nad sebou hodně zamyslet a komu se to nelíbí tak je úplný magor!!!

12 Zdroje http://rasismus-2.navajo.cz/


Stáhnout ppt "Rasismus."

Podobné prezentace


Reklamy Google