Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilJáchym Pešan
1
PEČENÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace. Materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK 1.5 – EU peníze středním školám, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0879. září 2012VY_32_INOVACE_TECH_130106
2
2 – tuk 3 – kovová mřížka PEČENÍ 1 – surovina obr. 1
3
Působení horkého vzduchu, částečně i tuku a vypečené šťávy; teplota až 250 °C; uvolňování aromatických látek; vytváření kůrky. PEČENÍ POTRAVIN
4
Péct můžeme všechny druhy masa jatečných zvířat, zvěřinu, drůbež, zeleninu, moučné pokrmy a moučníky. PEČENÍ POTRAVIN
5
DrůbežZelenina Moučné pokrmyMaso PEČENÍ POTRAVIN
6
V troubě V konvektomatu Na roštuNa rožni Ve vodní lázni ZPŮSOBY PEČENÍ obr. 2
7
Na smažící pánvi V keramickém hrnci Na pánvi V hliníkové folii – alobalu ZPŮSOBY PEČENÍ
8
Masa ze starších kusů upravujeme dušením. Masa tučnější přeléváme během pečení vypečenou šťávou. Masa libová pečeme na různých základech a podléváme vodou nebo vývarem. Z výpeku připravíme šťávu zaprášením. Ředíme vodou, vývarem, vínem, destilátem. PEČENÍ MASA
9
Masa ze starších kusů upravujeme dušením.
10
Maso tučnější přeléváme během pečení vypečenou šťávou a podléváme vodou nebo vývarem.
11
Masa libová pečeme na různých základech a podléváme vodou a vývarem.
12
Šťávu připravíme zaprášením – tj. zasypáním hladkou moukou.
13
Z výpeku připravíme šťávu.
14
Ředíme vodou, vývarem, vínem nebo destilátem.
15
DĚKUJI ZA POZORNOST
16
SEDLÁČKOVÁ, Hana a Pavel OTOUPAL. Technologie přípravy pokrmů 1. 2. vydání. Praha: Fortuna, 2002. ISBN 80-7168-804-5. POUŽITÁ LITERATURA
17
obr. 1: ŠEBEK, L. Technologie kuchařských prací. Praha: Septima, 2000, s. 26. ISBN 80-7216-120-2. obr. 2: ŠEBEK, L. Technologie kuchařských prací. Praha: Septima, 2000, s. 27. ISBN 80-7216-120-2. CITACE ZDROJŮ
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.