Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PEČENÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a služeb.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PEČENÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a služeb."— Transkript prezentace:

1 PEČENÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace. Materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK 1.5 – EU peníze středním školám, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0879. září 2012VY_32_INOVACE_TECH_130106

2 2 – tuk 3 – kovová mřížka PEČENÍ 1 – surovina obr. 1

3 Působení horkého vzduchu, částečně i tuku a vypečené šťávy; teplota až 250 °C; uvolňování aromatických látek; vytváření kůrky. PEČENÍ POTRAVIN

4 Péct můžeme všechny druhy masa jatečných zvířat, zvěřinu, drůbež, zeleninu, moučné pokrmy a moučníky. PEČENÍ POTRAVIN

5 DrůbežZelenina Moučné pokrmyMaso PEČENÍ POTRAVIN

6 V troubě V konvektomatu Na roštuNa rožni Ve vodní lázni ZPŮSOBY PEČENÍ obr. 2

7 Na smažící pánvi V keramickém hrnci Na pánvi V hliníkové folii – alobalu ZPŮSOBY PEČENÍ

8 Masa ze starších kusů upravujeme dušením. Masa tučnější přeléváme během pečení vypečenou šťávou. Masa libová pečeme na různých základech a podléváme vodou nebo vývarem. Z výpeku připravíme šťávu zaprášením. Ředíme vodou, vývarem, vínem, destilátem. PEČENÍ MASA

9 Masa ze starších kusů upravujeme dušením.

10 Maso tučnější přeléváme během pečení vypečenou šťávou a podléváme vodou nebo vývarem.

11 Masa libová pečeme na různých základech a podléváme vodou a vývarem.

12 Šťávu připravíme zaprášením – tj. zasypáním hladkou moukou.

13 Z výpeku připravíme šťávu.

14 Ředíme vodou, vývarem, vínem nebo destilátem.

15 DĚKUJI ZA POZORNOST

16 SEDLÁČKOVÁ, Hana a Pavel OTOUPAL. Technologie přípravy pokrmů 1. 2. vydání. Praha: Fortuna, 2002. ISBN 80-7168-804-5. POUŽITÁ LITERATURA

17 obr. 1: ŠEBEK, L. Technologie kuchařských prací. Praha: Septima, 2000, s. 26. ISBN 80-7216-120-2. obr. 2: ŠEBEK, L. Technologie kuchařských prací. Praha: Septima, 2000, s. 27. ISBN 80-7216-120-2. CITACE ZDROJŮ


Stáhnout ppt "PEČENÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a služeb."

Podobné prezentace


Reklamy Google