Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Radegast nefiltrovaný ležák
Jméno Baszczyňski Zdeněk Datum
2
Radegast nefiltrovaný ležák
Piva vyráběná v pivovaru Radegast jsou typickými představiteli české pivovarské tradice Hořkostí plností chuti a obsahem alkoholu ideálně naplňují představy všech konzumentů, kteří dávají přednost pivům čisté vůně, kde zcela jasně dominují tóny ušlechtilého chmele, doplněné sladkostí sladu z hanáckých ječmenů Kvalita a obliba byla několikrát potvrzena ziskem zlatých medailí na nejprestižnějších domácích i světových soutěžích
3
Rozdíl mezi filtrovaným Radegast Premium a Radegast nefiltrovaným ležákem
Nefiltrované pivo má příjemnou vůni po čerstvých pivovarských kvasinkách Zlatožlutá barva piva je doprovázena charakteristickým kvasničným zákalem Je charakteristické vyšší hořkostí, výbornou pěnivostí, vyšším obsahem alkoholu a vyšší plností („chlebnatostí“)
4
Nefiltrované pivo Nefiltrované pivo obsahuje ve srovnání se standardním filtrovaným pivem živé kvasničné buňky v množství řádově stovky tisíc až milion na 1 ml piva ( 1 pivo až 500 milionů kvasinek) Zdroj vitaminů skupiny „B“ a dalších bio–látek Přítomnost kvasničných buněk, vysokomolekulárních bílkovin a polyfenolů přispívá k vyšší plnosti ( jadrnosti) chuti piva i jeho dietetickým vlastnostem
5
Podmínky pro čepování nefiltrovaného piva
Zákazník musí splňovat podmínky na skladování, sanitaci, používat tlačné plyny ( Biogon, CO2) to znamená, musí být ve skupině Top Certifikovaný Pro nefiltrované, nepasterizované pivo je nutné samostatné pivní vedení, není možná záměna s ostatními pivy Před narážením je nutné ponechat sud 24 hodin stát (platí obecně pro všechna piva, ale pro nefiltrované, nepasterizované pivo je to nezbytně nutné)
6
Podmínky pro čepování nefiltrovaného piva
Sudy skladovat narážecí armaturou dolů a teprve těsně před naražením je obrátit. Toto je nutné pro homogenizaci obsahu kvasinek v sudu Záruka pro balení KEG Skladovací teplota 5 – 8°C - 7 dnů Pivní sklenice je třeba udržovat v naprosté čistotě, čepovat lze pouze do dokonale mokrých sklenic, sklenice jsou pod vodou v čistém nerezovém dřezu
7
Sanitace a čištění výčepního zařízení
Denně, na konci směny, je nutno propláchnout pivní vedení včetně výčepního zařízení vodou a ponechat „pod vodou“ do druhého dne Po každém vyprázdnění sudu, před naražením dalšího je nutné propláchnout pivní potrubí vodou Výčepní kohouty a narážeče je nutno pročistit denně kartáčkem s doporučeným sanitačním prostředkem
8
Sanitace a mytí skla 1 x 7 dní – nutná podmínka !!!
Frekvence sanitace pro nefiltrované pivo !!! 1 x 7 dní – nutná podmínka !!! Vhodný technologický postup (ředění roztoku, čas sanitace, doba sanitace 20 min, proplach vodou, kontrola, zápis do SK)
9
Sanitace a mytí skla – čepování piva
Správně nastavený tlak plynu na RV Správný postup čepování Čisté sklo Sanitace a hygiena Kodex péče o pivo v gastronomii
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.