Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor): 3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast: Restaurační moučníky Předmět: Technologie Anotace: Výukový materiál slouží k upevnění výrobních postupů smažených moučníků. Šablona číslo materiálu: III/2-25 III/
2
Smažené moučníky 2. Autor: Emes
3
Smažené ovoce ovoce se omáčí v připraveném těstě a smaží
těsto se připravuje těsně před použitím, delší stání má za následek gumovatění těsta (bobtnání lepku)
4
těsta základní těsto – mléko, vejce, cukr, mouku hladkou, sůl
rozšleháme a přecedíme vinné těsto – bílé víno, vejce, mouku hladkou, cukr, olej, sůl lehké těsto – smetanu, hladkou mouku, cukr, sůl, žloutky, rozšleháme a poté vmícháme ušlehaný sníh z bílků, rum
5
Smažená jablka Výrobní postup
oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na kolečka krátce blanšírujeme v cukerném roztoku po vychlazení máčíme v některém z připravených těst a vkládáme do rozpáleného tuku podáváme sypané skořicí nebo s teplým vanilkovým krémem a zdobíme šlehanou smetanou
6
Smažené meruňky Výrobní postup meruňky rozpůlíme a krátce blanšírujeme
sloupneme slupku, pocukrujeme a necháme hodinu stát poté namočíme do hustého těsta a smažíme po obou stranách usmažené po odkapání posypeme moučkovým cukrem a necháme v troubě zkaramelizovat, podáváme horké
7
Autor: Ranveig
8
Smažená zmrzlina Výrobní postup
dva buflery spojíme zmrzlinou, ve které je vložená kompotová jahoda pokapaná griotkou korpusy vložíme do mrazicího pultu a necháme ztuhnout po ztuhnutí namáčíme v připraveném palačinkovém těstě, obalíme v piškotových drobečcích a vložíme do rozpáleného tuku podáváme pocukrované a zdobíme šlehačkou připravujeme na objednávku
9
Autor: Diane
10
zápis Smažené moučníky Výrobky: Smažené ovoce - Smažená jablka
- Smažené meruňky Smažená zmrzlina
11
Použité zdroje n_auffaschingskrapfen.jpg?uselang=cs g?uselang=cs pg?uselang=cs Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, ISBN
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.