Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilPřemysl Dušek
1
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:16.10.2012 Ročník (obor):KČ 3. 65-51-H/01 Kuchař - číšník Tematická oblast:Příprava minutkových pokrmů ze skopového masa Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění učiva minutkových pokrmů ze skopového masa Šablona číslo materiálu: III/2-22 -11
2
Příprava minutkových pokrmů ze skopového masa www.commons wikipedia. org
3
Předběžná úprava maso předběžně upravíme: Odležení: maso získá křehkost,jemnost a chuť. maso nakládáme: solíme, potíráme olejem, citronovou šťávou, vínem,destiláty, bylinkami,česnekem,cibulí. odblaňujeme, omyjeme, krájíme na jednotlivé porce přes vlákna, naklepáváme, nasekáváme okrajové blány, formujeme minutkové pokrmy připravujeme podobně jako z telecího a vepřového masa. šťávu nezahušťujeme. Pokrmy podáváme horké a na předehřátém talíři.
4
Vhodná masa Používáme:mladé kusy Kýta: řízky, plátky, medailonky kostky: úprava na jehle(Kavkazský šašlík) Hřbet: žebírka plátky žebírka kostky www.commons wikipedia. org
5
Tepelné úpravy tepelné úpravy: pečení(na pánvi, roštu, rožni) konvektomat smažení dokončovací tepelné přípravě gratinování,papilot
6
Technologický postup Kavkazský šašlík: předběžně upravenou skop. kýtu: vykostíme, odblaníme,zbavíme šlach a opláchneme maso krájíme na kousky(4-6 ks. 1porce) mírně naklepeme okořeníme,potřeme česnekem, pokapeme olejem a necháme v chladnu asi8hod. odleželé maso napichujeme střídavěs plátky slaninya kousky cibule na jehle připravený šašlík pečeme na roštu po obou stranách dozlatova vzniklou šťávu zjemníme máslem, krátce povaříme
7
podáváme s dušenou rýží s rajčaty Obložíme nakrájenou cibulí na drobno a zdobíme plátkem citrónu www.commons wikipedia. org
8
Pokrmy ze skopového masa Smažený skop. řízek Americká žebírka Lesnická žebírka www.commons wikipedia. org
9
Použité zdroje www. commons wikimedia.org. Technologie příprava pokrmů II. Nakladatelství Merkur, 1984,1994 ISBN 80- 7032-302-7 Technologie příprava pokrmů 2. Nakladatelství Fortuna, 1999,2006 ISBN 978- 80-7168-952-2 Receptury teplých pokrmů Nakladatelství Merkur, 1991,1705 ISBN 80-7032- 588-7
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.