Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilJakub Šimek
1
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:11.3.2013 Ročník (obor):KČ 1. 65-51-H/01 Kuchař - číšník Tematická oblast:Přílohy ze zeleniny tepelně upravené Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění učiva technologických postupů příloh ze zeleniny tepelně upravené Šablona číslo materiálu: III/2-20 III/2-20-17
2
P ŘÍLOHY ZE ZELENINY TEPELNĚ UPRAVENÉ www. commons wikimedia.cz
3
P ŘÍRODNÍ ÚPRAVA Příprava zeleniny na přírodní způsob: zelenina se nezahušťuje Zelenina na Anglický způsob: zelenina uvařená v osolené vodě do měkka, scedíme podáváme s čerstvým máslem a s přísadou nasekané petrželky Upravujeme: Zelený hrášek Zelené fazolové lusky Špenát, karotka, artyčoky www. commons wikimedia.cz
4
P ŘÍRODNÍ ÚPRAVA Zelenina na Francouzský způsob: předběžně upravenou zeleninu dusíme na másle s přísadou nasekané petrželové natě Některé druhy zeleniny před dušením předvaříme Upravujeme: Zelený hrášek Zelené fazolové lusky Špenát, karotka www. commons wikimedia.cz
5
P ŘÍRODNÍ ÚPRAVA Zelenina na Polský způsob: zeleninu předběžně upravíme, nakrájíme na větší kousky, uvaříme v osolené vodě. podáváme s rozehřátým máslem a osmaženou strouhankou Upravujeme: Květák Zelené fazolové lusky Špenát Tykev Mrkev www. commons wikimedia.cz
6
P OUŽITÉ ZDROJE www. commons wikimedia.cz Technologie příprava pokrmů II. Nakladatelství Merkur, 1984,1994 ISBN 80-7032-302-7 Technologie příprava pokrmů 2. Nakladatelství Fortuna, 1999,2006 ISBN 978-80-7168-952-2 Receptury teplých pokrmů Nakladatelství Merkur, 1991,1705 ISBN 80- 7032-588-7
Podobné prezentace
© 2025 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.