Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 2.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Příprava pokrmů ze zvěřiny spárkaté Předmět technologie Anotace: Žáci se naučí správný výběr masa vysoké srstnaté zvěře a použití jednotlivých části při přípravě pokrmů ve stravovacích službách. Šablona číslo materiálu III/2-5 III/2-5-14
2
Použití masa jednotlivých částí vysoké srstnaté zvěřiny
3
Určete názvy vysoké zvěře.
……………………………… …………………………………. …………………………………
4
Rozdělení masa vysoké srstnaté zvěře. Podle kvality rozdělujeme na:
maso přední maso zadní
5
Zadní maso = hřbet = kýta Vlastní fotografie.
6
Přední maso 3. = plec 4. = krk 5. = hrudí (přední část) = bok (zadní část) 6. = kližky
7
Použití jednotlivých částí masa
Kýta, hřbet: dušení = v celku, nebo na plátky (filé) pečení = přírodní na smetaně minutkové pokrmy = řízky, medailónky, žebírka › Prodej zvěřiny › Zvěřina recepty
8
Plec, bok, krk, kližky, hlava
- dušení = krájíme na kousky (guláše, perkelty, ragů) - vaření = hlava (vařenou zaléváme do rosolu)
9
Maso přední Krk jelení Dančí krk na jalovci a tymiánu
Dančí krk na jalovci a tymiánu › Maso › Zvěřina
10
Maso přední Plec dančí Dančí plec na víně Dančí ragů
Dančí plec na víně Dančí ragů › Prodej zvěřiny › Zvěřina recepty
11
ÚKOLY Správně doplňte Srnčí plec na smetaně: je maso p…..
tepelná úprava je ……………………… jako přílohu podáváme ………………………. Části masa a tepelnou úpravu ze kterých připravujeme: Jelení stejk = ………………………………………………………….. Dančí guláš = …………………………………………………………..
12
Zdroje http://www.receptynakazdyden.cz › Maso › Zvěřina
Vlastní fotografie a zkušenosti. ŠINDELKOVÁ, Alena, Ludmila ČERMÁKOVÁ a Ivana VYBÍRALOVÁ. Kuchařské práce:technologie : učebnice pro odborná učiliště.3. vyd. Praha: Parta, 2010, 2 sv. (91, 83 s.).ISBN
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.