Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilRůžena Holubová
1
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:16. 10.2012 Ročník (obor):KČ 3. 65-51-H/01 Kuchař - číšník Tematická oblast:Příprava minutkových pokrmů z jehněčího a kůzlečího masa Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění učiva minutkových pokrmů z jehněčího a kůzlečího masa Šablona číslo materiálu: III/2-22 -12
2
Minutkové pokrmy z jehněčího a kůzlečího masa www.commons wikipedia. org
3
Předběžná úprava maso předběžně upravíme: Odležení: maso získá křehkost,jemnost a chuť. maso nakládáme: solíme, potíráme olejem, citronovou šťávou, vínem,destiláty, bylinkami,česnekem,cibulí. odblaňujeme, omyjeme, krájíme na jednotlivé porce přes vlákna, naklepáváme, nasekáváme okrajové blány, formujeme šťávu nezahušťujeme. Pokrmy podáváme horké a na předehřátém talíři.
4
Vhodná masa Používáme: Kýta: řízky, medailonky Hřbet: žebírka Vcelku(na rožni) Vnitřnosti- játra, ledvinky www.commons wikipedia. org
5
Tepelné úpravy přírodní úprava pečení(na pánvi, roštu, rožni) konvektomat smažení: kýta a přední masa, která částečně ovaříme
6
TECHNOLOGICKÝ POSTUP Smažené jehněčí žebírko: předběžně upravené žebírko:odblaňujeme, omyjeme, krájíme a sekáme na jednotlivé porce žebírka naklepáváme, nasekáváme okrajové blány, osalíme obalujeme v trojobalu nebo těstíčku smažíme v rozpálené tuku vhodné přílohy: různé úpravy brambor zeleninové saláty
7
Pokrmy jehněčího a kůzlečího masa Jehněčí žebírka na přírodní způsob Jehněčí žebírka smažená na italský způsob Jehněčí řízek smažený v cibulovém těstíčku Pečené kůzle na rožni www.commons wikipedia. org
8
Použité zdroje www. commons wikimedia.org. Technologie příprava pokrmů II. Nakladatelství Merkur, 1984,1994 ISBN 80- 7032-302-7 Technologie příprava pokrmů 2. Nakladatelství Fortuna, 1999,2006 ISBN 978- 80-7168-952-2 Receptury teplých pokrmů Nakladatelství Merkur, 1991,1705 ISBN 80-7032- 588-7
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.