Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Názorný postup při balení bonboniéry jako výukový materiál pro žáky učebního oboru prodavač.
2
Potřebné pomůcky Žák si připraví: ostré nůžky na papír
tupý nožík na zkroucení stuhy stuhu, lýko obalový materiál
4
Obalový materiál tenký balicí papír s jednostrannou hladkou úpravou
velikost přířezu: šíře = 2 šíře bonboniéry + 6 výšek bonboniéry délka = 1,5 délky bonboniéry
5
Bonboniéra Tvar - obdélník Rozměry – běžná velikost (28cm x 18cm )
6
Pracovní postup při balení bonboniéry před zákazníkem
Na pracovní desku položíme připravený přířez papíru hladkou stranou dolů, kratší stranou (šířkou) k balicímu
7
2. Bonboniéru položíme do středu přířezu dnem dolů
(délka bonboniéry je rovnoběžná se šířkou se šířkou přířezu)
14
3. Uchopíme protilehlé okraje přířezu a
stiskneme je nad středem bonboniéry
16
4. Spojené okraje přířezu 2 – 3 krát přeložíme směrem dolů (v šíři 2 až 3 cm) a tím se vytvoří pevná manžeta, která vytvoří střed vrchní strany obalu.
19
5. Manžetu položíme na obal
21
6. Obal utáhneme uhladíme a na obou koncích dlaněmi a malíčky přehneme přířez kolem kratších stran.
23
Otočíme bonboniéru o 90° a prsty obou
rukou přitiskneme papír k boční stěně bonboniéry směrem dolů
25
8. Levou rukou přidržujeme papír na boční stěně bonboniéry (v místě manžety)
26
Na bočních stěnách vytvoříme
trojúhelníkový překlad
28
Zbývající část papíru přitiskneme k boční
stěně bonboniéry směrem nahoru a prsty vyznačíme hranu, která určuje výšku bonboniéry.
30
11. Přečnívající část papíru přeložíme dovnitř
32
Stejný způsobem upravíme druhou stranu
bonboniéry.
42
Pracovní postup při převazování bonboniéry :
Odvineme potřebný kus vázačky ( na běžný typ bonboniéry přibližně 1,5m) 2. Uchopíme bonboniéru do levé ruky a vázačku o délce 10 cm podložíme pod palec levé ruky
45
Vázačku vedeme přes pravý horní roh
víčka 4. Po dnu přes pravý dolní roh směrem nahoru
49
Po víčku přes levý spodní roh směrem dolů
Po dnu přes levý horní roh směrem nahoru Přes víčko a levý horní roh směrem dolů
52
Po dnu přes levý spodní roh směrem nahoru
Po víčku přes pravý spodní roh směrem dolů Po dnu přes pravý horní roh směrem nahoru
56
11. Konec vázačky podsuneme v místě, kde se
vázačka kříží 12. Uvolníme z levé ruky část vázačky a ukončíme vázání.
62
Nejčastější se vyskytující nedostatky při balení a převazování bonboniéry
nesprávně zvolený druh obalového materiálu nesprávně upravená velikost přířezu málo utažený papír pomačkaný papír protržený obal příliš pevné nebo příliš volné převázání
63
TEST
64
1.Jake pomůcky budete potřebovat?
a) Ostré nůžky, stuha-vázačka a tupý nůž b Ostré nůžky, lepidlo, nůž pilka, sešívačka
65
2.Jak široká má být středová vázačka?
a) 5 – 6 cm b) cm
66
3. Jak je dlouhá vázačka na klasickou bonboniéru?
a) 2,5 m b) 1,5 m Pokud jste úspěšně prošli testem přejeme hodně úspěchů při balení zboží v obchodě
67
4. Základní umístění bonboniéry na přířezu?
a) Na středu přířezu. b Na okraji spodní hrany přířezu.
68
5. Jaké nedostatky se nejčastěji vyskytují při balení?
a) Bílý papír pevně utažený. b) Nesprávně zvolený papír a nesprávná velikost papíru.
69
6. Jaké nedostatky se nejčastěji vyskytují při převazování bonboniéry?
a) Příliš pevné nebo příliš volné převázání. b) Barevná stuha.
70
Pokud jste úspěšně prošli testem přejeme hodně úspěchů při balení zboží v obchodě
71
Ukončení výuky Děkuji za pozornost.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.