Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Potřebné pomůcky Žák si připraví: ostré nůžky na papír

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Potřebné pomůcky Žák si připraví: ostré nůžky na papír"— Transkript prezentace:

1 Názorný postup při balení bonboniéry jako výukový materiál pro žáky učebního oboru prodavač.

2 Potřebné pomůcky Žák si připraví: ostré nůžky na papír
tupý nožík na zkroucení stuhy stuhu, lýko obalový materiál

3

4 Obalový materiál tenký balicí papír s jednostrannou hladkou úpravou
velikost přířezu: šíře = 2 šíře bonboniéry + 6 výšek bonboniéry délka = 1,5 délky bonboniéry

5 Bonboniéra Tvar - obdélník Rozměry – běžná velikost (28cm x 18cm )

6 Pracovní postup při balení bonboniéry před zákazníkem
Na pracovní desku položíme připravený přířez papíru hladkou stranou dolů, kratší stranou (šířkou) k balicímu

7 2. Bonboniéru položíme do středu přířezu dnem dolů
(délka bonboniéry je rovnoběžná se šířkou se šířkou přířezu)

8

9

10

11

12

13

14 3. Uchopíme protilehlé okraje přířezu a
stiskneme je nad středem bonboniéry

15

16 4. Spojené okraje přířezu 2 – 3 krát přeložíme směrem dolů (v šíři 2 až 3 cm) a tím se vytvoří pevná manžeta, která vytvoří střed vrchní strany obalu.

17

18

19 5. Manžetu položíme na obal

20

21 6. Obal utáhneme uhladíme a na obou koncích dlaněmi a malíčky přehneme přířez kolem kratších stran.

22

23 Otočíme bonboniéru o 90° a prsty obou
rukou přitiskneme papír k boční stěně bonboniéry směrem dolů

24

25 8. Levou rukou přidržujeme papír na boční stěně bonboniéry (v místě manžety)

26 Na bočních stěnách vytvoříme
trojúhelníkový překlad

27

28 Zbývající část papíru přitiskneme k boční
stěně bonboniéry směrem nahoru a prsty vyznačíme hranu, která určuje výšku bonboniéry.

29

30 11. Přečnívající část papíru přeložíme dovnitř

31

32 Stejný způsobem upravíme druhou stranu
bonboniéry.

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42 Pracovní postup při převazování bonboniéry :
Odvineme potřebný kus vázačky ( na běžný typ bonboniéry přibližně 1,5m) 2. Uchopíme bonboniéru do levé ruky a vázačku o délce 10 cm podložíme pod palec levé ruky

43

44

45 Vázačku vedeme přes pravý horní roh
víčka 4. Po dnu přes pravý dolní roh směrem nahoru

46

47

48

49 Po víčku přes levý spodní roh směrem dolů
Po dnu přes levý horní roh směrem nahoru Přes víčko a levý horní roh směrem dolů

50

51

52 Po dnu přes levý spodní roh směrem nahoru
Po víčku přes pravý spodní roh směrem dolů Po dnu přes pravý horní roh směrem nahoru

53

54

55

56 11. Konec vázačky podsuneme v místě, kde se
vázačka kříží 12. Uvolníme z levé ruky část vázačky a ukončíme vázání.

57

58

59

60

61

62 Nejčastější se vyskytující nedostatky při balení a převazování bonboniéry
nesprávně zvolený druh obalového materiálu nesprávně upravená velikost přířezu málo utažený papír pomačkaný papír protržený obal příliš pevné nebo příliš volné převázání

63 TEST

64 1.Jake pomůcky budete potřebovat?
a) Ostré nůžky, stuha-vázačka a tupý nůž b Ostré nůžky, lepidlo, nůž pilka, sešívačka

65 2.Jak široká má být středová vázačka?
a) 5 – 6 cm b) cm

66 3. Jak je dlouhá vázačka na klasickou bonboniéru?
a) 2,5 m b) 1,5 m Pokud jste úspěšně prošli testem přejeme hodně úspěchů při balení zboží v obchodě

67 4. Základní umístění bonboniéry na přířezu?
a) Na středu přířezu. b Na okraji spodní hrany přířezu.

68 5. Jaké nedostatky se nejčastěji vyskytují při balení?
a) Bílý papír pevně utažený. b) Nesprávně zvolený papír a nesprávná velikost papíru.

69 6. Jaké nedostatky se nejčastěji vyskytují při převazování bonboniéry?
a) Příliš pevné nebo příliš volné převázání. b) Barevná stuha.

70 Pokud jste úspěšně prošli testem přejeme hodně úspěchů při balení zboží v obchodě

71 Ukončení výuky Děkuji za pozornost.


Stáhnout ppt "Potřebné pomůcky Žák si připraví: ostré nůžky na papír"

Podobné prezentace


Reklamy Google