Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905
Název DUM: BOZP při práci se spotřebiči Číslo DUM: VY_52_INOVACE_98_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast: Bezpečnost práce při přípravě pokrmů Autor: Ivana Bednářová Anotace: Žák si osvojuje vědomosti v oblasti bezpečnosti při přípravě pokrmů Klíčová slova: Spotřebiče, pomůcky, čištění Metodické pokyny: Jsou součástí materiálu Druh učebního materiálu: Interaktivní prezentace - PowerPoint Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žáci praktické školy jednoleté Datum vzniku DUM: 4. července 2013 Soubory DUM: Adresa školy: MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, Frýdecká 34, Český Těšín
2
BOZP při práci se spotřebiči
3
Kolem spotřebičů musí být dostatek prostoru pro pohyb!
4
Podlaha musí být vždy čistá
ČISTOTA Podlaha musí být vždy čistá a suchá!
5
Pro práci se spotřebiči musíš být
ZAŠKOLENÍ Pro práci se spotřebiči musíš být řádně zaškolen!
6
U mlýnků a nářezových strojů používej přítlačné pomůcky!
7
Spotřebiče před čištěním vždy
řádně vypni !
8
Vždy nahlas nadřízenému a přenech
PORUCHY Vždy nahlas nadřízenému a přenech opravu odborníkům!
9
Otázky pro žáky: Proč musí být v kuchyni dostatek místa?
Proč musí být podlaha v kuchyni čistá? Co znamená slovo zaškolení? Co uděláš, když se něco v kuchyni pokazí? Můžu mít zapojený strojek v zásuvce a umývat ho?
10
Vše si dobře zapamatuj!
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.