Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jazyk C# a platforma .NET ZS 2013/2014

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jazyk C# a platforma .NET ZS 2013/2014"— Transkript prezentace:

1 Jazyk C# a platforma .NET ZS 2013/2014
Pavel Ježek

2 Struktura předmětu NPRG035 (2/2 Zk/Z) – Jazyk C# a platforma .NET (zima) Přednáška Cvičení (SW2) – třeba se přihlásit v SISu NPRG038 (2/2 Zk/Z) – Pokročilé programování pro .NET I (léto) Cvičení (SW2/SW1) NPRG057 (2/0 Zk) – Pokročilé programování pro .NET II (léto)

3 Požadavky na zápočet/zkoušku
NPRG035 (2/2 Zk/Z) – Jazyk C# a platforma .NET (zima) Zkouška (ABC test) Splněné povinnosti ze cvičení Zápočtový program (kontrolují cvičící) Praktický zápočtový test v počítačové laboratoři Naprogramovat a odladit jeden jednoduchý příklad Časový limit: 3 hodiny Celkem 5 pokusů, z toho ale maximálně 3 pokusy v zimním zk. obd. (další až v některém z letních termínů) Dostatek termínů v zimním zkouškovém období + přibližně 2 v letním NPRG038 (2/2 Zk/Z) – Pokročilé programování pro .NET I (léto) Zápočtový program NPRG057 (2/0 Zk) – Pokročilé programování pro .NET II (léto) “Zápočtový program” (kontrolují cvičící z NPRG 038, případně i NPRG 035) Zápočet Zápočet Zkouška

4 Zkouška Zákaz používání jakýchkoliv materiálů a pomůcek (pouze tužka/propiska) 45 minut Hodnocení (stejné jako u ostatních povinně volitelných předmětů – skupina Programování) – za chybné odpovědi se udělují trestné body: Trestné body Známka 0-2 1 3-5 2 6-8 3 9-max 4

5 Zkouška Příklady typu „dopište implementaci následující třídy“, nebo:

6 Zkouška

7 Zápočtový test Možnost používat libovolné tištěné materiály (knihy, apod.), kromě vytištěných vyřešených příkladů Z elektronických materiálů pouze mé slidy, případně slidy University of Linz (a samozřejmě MSDN Library) 3 hodiny v počítačové laboratoři Řešení musí splňovat všechny podmínky zadání a být zcela funkční Příklad zadání: Prevest logickou formuli ve vstupnim souboru do CNF (konjunktivni normalni forma) - konjunkce disjunkci. Vstupni formule je plne uzavokovana a kazdy clen je oddelen mezerou. Promenna je libovolny textovy retezec. & konjunkce, ! negace, | disjunkce, -> implikace, <-> ekvivalence Pri prevadeni se aplikuji nasledujici prepisovaci pravidla (kde a, b, c jsou libovolne formule): * !!a > a * a -> b > ! a | b * a <-> b > ( a -> b ) & ( b -> a ) * ! ( a | b ) > ! a & ! b * ! ( a & b ) > ! a | ! b * ( a & b ) | c > ( a | c ) & ( b | c )

8 Povinnosti ze cvičení Docházka na cvičení (max. 3 absence)
Body za příklady v CodExu: viz můj web POZOR! Pro tento předmět se používá následující instance CodExu (jiná než CodEx pro 1. ročník → každý se zde musí znovu vytvořit účet): Příklady v CodExu: Průběžně - příklady ze cvičení (deadline vždy +1 týden) Na konci semestru – několik těžkých zvláštních úkolů (přibližně 4) pro doplnění nedostatečného počtu bodů za příklady ze cvičení

9 Vliv CodExu na úspěšnost u záp. testů
2009/2010 – pouze 1-2 domácí úkoly 2010/2011 – domácí úkol na každém cvičení

10 Nevygenerovaný (ručně psaný) rozumný kód
Zápočtový program Termíny NPRG035 (zima) i NPRG038: Specifikace: (konec LS) Předvedení finální plně funkční verze: (včetně uživatelské a programátorské dokumentace) Požadavky na program z NPRG035: Předvedeno v termínu: minimálně 30 kB zdrojového kódu v jazyce C# Předvedeno po termínu: minimálně 45 kB zdrojového kódu v jazyce C# Požadavky na program z NPRG038, resp. z NPRG057: Předvedeno v termínu: minimálně 60 kB zdrojového kódu v jazyce C# Předvedeno po termínu: minimálně 90 kB zdrojového kódu v jazyce C# Netriviální a rozumné použití některé z „technologií“ probíraných v NPRG038 (vlákna, Sockets [síťování], .NET Remoting, LINQ, Reflection, generování kódu), resp. NPRG057 (unsafe kód, C++/CLI, .NET Security, ADO.NET, Web Services, WPF, Silverlight, XNA, jiné API pro 3D grafiku) – ne XML! Poznámka: Každý zápočtový program, který splňuje požadavky NPRG038, resp. NPRG057, splňuje i požadavky NPR 035 (tj. lze odevzdat jeden program za oba předměty) rozumný/rozumné = na požádání posoudí cvičící POZOR! Osobní předvedení je součástí odevzdání. Na předvádění si připravte několik slidů shrnujících: hlavní funkce programu + hlavní řešené problémy + nástin architektury. Nevygenerovaný (ručně psaný) rozumný kód

11 What is the output the following program?
class Program { static void Main(string[] args) { int j = 0; for (int i = int.MaxValue - 10; i <= int.MaxValue; i++) { j++; } Console.WriteLine(j); Option Result A 10 B 11 C D Nothing. E It will generate a runtime error.

12 What is the output the following program?
class Program { static void Main(string[] args) { int j = 0; for (int i = int.MaxValue - 10; i <= int.MaxValue; i++) { j++; } Console.WriteLine(j); Option Result A 10 B 11 C D Nothing. ← An infinite cycle! E It will generate a runtime error.

13 What is the output the following program?
class Program { static void Main(string[] args) { int START = ; int count = 0; for (float f = START; f < START + 50; f++) { count++; } Console.WriteLine(count); Option Result A B 50 C 49 D Nothing. E Something else.

14 What is the output the following program?
class Program { static void Main(string[] args) { int START = ; int count = 0; for (float f = START; f < START + 50; f++) { count++; } Console.WriteLine(count); Option Result A B 50 C 49 D Nothing. E Something else.


Stáhnout ppt "Jazyk C# a platforma .NET ZS 2013/2014"

Podobné prezentace


Reklamy Google