Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Minidezerty z italských cukráren

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Minidezerty z italských cukráren"— Transkript prezentace:

1 Minidezerty z italských cukráren
Italy Gastro Promotion, s. r. o. Palackého třída 55 CHRUDIM 3 Tel./fax: 469 630 447 / 469 638 918 Mobil. tel.: 777 622 098 a 608 778 475

2 Dezert Dezert (z francouzského desservir - "uklidit se stolu") je jídlo podávané obvykle na zakončení menu. Nejčastěji ho představuje malá porce sladkého jídla (moučník, zákusek, dort, zmrzlina, pudink), jeho charakter je však silně podmíněn krajovými zvyklostmi. Ve Francii je zvykem servírovat jako dezert sýr (pokud možno několik druhů), v Itálii kromě sladkostí rovněž sýr i ovoce, ve Španělsku se desertem rozumí sladkosti, ale v závislosti na ročním období se servíruje i ovoce (v létě). Je mnoho druhů dezertů, ale vždy by měly chuťově harmonizovat s ostatními chody.

3 Tiramisú 6 žloutků 0,500 kg mascarpone 0,125 kg cukr kr.
6 plátků želatiny 0,350 smetana 33% 0,050 cukr m.

4 Panna Cotta 1l smetana 33% 6 lžic cukr kr. 6 plátků želatiny
0,006 vanilka

5 Mandlový dort 20 dkg bílky 20 dkg mleté ořechy 6,5 dkg cukr moučka
6,5 dkg cukr krupice

6 Semifreddo all´ananas
25 dkg ananas 7,5 dkg cukr krupice 20 dkg cukr krupice 5 dkg voda 10 dkg bílky 0,5 l smetama 33% Pistácie, lískové oříšky

7 Torta Sbrisolona Drobenkový dort
20 dkg mouky hl. 20 dkg kukuřičné mouky 20 dkg mandlí 1 žloutek 20 dkg cukru krupice 20 dkg másla 1 vanilkový cukr citronová kůra moučkový cukr na posypání

8 Cantuccini 2 vejce 250g cukru krupice 125g loupaných mandlí
125g neloupaných mandlí 125g lískových oříšků 250g hladké mouky ½ prášku do pečiva citronová kůra

9 Mandlové křupinky 12 dkg cukr moučka 4 ks bílky 12 dkg mouka hl.
10 dkg mandle, lískové oříšky

10 Smetanová zmrzlina - základ
0,5 l mléka 0,5 l smetany 20 dkg cukr krupice 8 ks žloutků 4 dkg glukózový sirup

11 Anglický krém 1 l mléka 1 l smetana 12 žloutků 40 dkg cukr krupice

12 Mousse allo yogurt 20 dkg cukr krupice 6 dkg voda 18 dkg žloutky
80 dkg šlehačka 60 dkg jogurt plnotučný 20 dkg meringa italiana 2 dkg želatina

13 Meringa italiana 15 dkg bílky 30 dkg cukr krupice 12,5 dkg voda
Cukerný rozvar vaříme na 121 °C.

14 Omáčka z lesních plodů 50 dkg ovoce 5 dkg máslo 10 dkg cukr krupice
koňak

15 Máslo se smetanou ohřát přidat čokoládu.
Čokoládová omáčka 20 dkg tmavá čokoláda 2 dkg máslo 10dkg smetana 33% Máslo se smetanou ohřát přidat čokoládu.

16 Torta Sacher 18 dkg cukr krupice 7 dkg hl. mouka 3,5 dkg hr. mouka
18 dkg bílky 10 dkg žloutky 7,5 dkg olej 5 dkg kakao

17 Profiteroly 0,500 kg voda 0,350 kg máslo 0,300 kg hl. mouka
10 ks vejce sůl

18 Cukrářské piškoty 7 ks bílky 7 ks žloutky 17 dkg cukr krupice
17 dkg hl. mouka

19 Roládový korpus 4 bílky 4 žloutky 8 dkg hl. mouka
( 6 dkg hl. mouka, 2 dkg kakao )


Stáhnout ppt "Minidezerty z italských cukráren"

Podobné prezentace


Reklamy Google